Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής απ΄ το Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης

    kikloforiaki_agogi2
    Δελτίο Τύπου
    Ενεργό συμμετοχή στην διαδικασία απόκτησης γνώσης πάνω σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευτικής Κοινότητας της ευρύτερης
    kikloforiaki_agogi1περιοχής, έχει ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

    “Σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο της Πέμπτης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ανδρέα Καρατζά και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων συμμετέχουμε  έμπρακτα στη διδασκαλία του μαθήματος της Κυκλοφοριακής Αγωγής”, δηλώνει μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης χαρακτηρίζοντας, εν συνεχεία, τη διδασκαλία του μαθήματος σημαντική για τους μαθητές, διότι  έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και Συμπεριφοράς.

    Εκτός απ’ το θεωρητικό υπόβαθρο, στους μαθητές δίδεται η ευκαιρία της πρακτικής άσκησης και κατ’ επέκταση εμπέδωσης των βασικών εννοιών του Κ.Ο.Κ., που σύμφωνα με την άποψη του Δημάρχου κ. Δημήτριου Αρβανίτη αποτελεί σημαντική  βάση για τους μαθητές και τη μετέπειτα οδική συμπεριφορά, την οποία θα κληθούν να επιδείξουν ως ενήλικες.

    Σε πρώτη φάση, η διδασκαλία του μαθήματος της Κυκλοφοριακής Αγωγής έχει ξεκινήσει για τους μαθητές  (Α’ και Β΄ Τάξης)  του     Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών.

    Την εκπαίδευση των μαθητών έχει αναλάβει ο κ. Γεώργιος Καλλιμάνης Δημοτικός Αστυνόμος. Το  επιμορφωτικό έργο εστιάζει στα στοιχεία του αστικού οδικού συστήματος, την κυκλοφορία και τους γενικούς κανόνες κυκλοφορίας πεζών ποδηλατιστών και επιβατών οχημάτων.

    «Η διαδικασία της διδασκαλίας στοχεύει στη διαμόρφωση σωστής οδικής συμπεριφοράς και κίνησης με ασφάλεια, μέσω της κατανόησης των στοιχείων του περιβάλλοντος, της οδού και τον κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», αναφέρει ο κ. Καλλιμάνης τονίζοντας ότι ύστερα από το θεωρητικό σκέλος η διδασκαλία θα συνεχιστεί στα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής που έχει σχεδιάσει ο ίδιος στους προαύλειους χώρους των σχολικών μονάδων.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

      Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...