Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Με ηλιόλουστο και ζεστό καιρό τα φετινά Χριστούγεννα


xristougennakairosΧριστούγεννα, με καιρικές συνθήκες που θα θυμίζουν περισσότερο σε Πάσχα, θα γιορτάσουμε φέτος. Μάλιστα, τοπικά, δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να φτάσει
τους 20 βαθμούς Κελσίου, κυρίως την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων. Πάντως, τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα επικρατεί κρύο.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της εβδομάδας των Χριστουγέννων στην Ηλεία:
  • Καλοκαιρία τα Χριστούγεννα, με την θερμοκρασία στους 18-19οC.
  • Διατηρείται ο ζεστός καιρός και την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων 26/12 με την θερμοκρασία στους 19-20oC. Πυκνές ομίχλες το πρωί.
  • Αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών την Πέμπτη 27/12. Θερμοκρασία σε πτώση, ωστόσο διατηρείται σε υψηλές για την εποχή τιμές 16-17οC.
  • Καλές καιρικές συνθήκες Παρασκευή 27/12 και Σάββατο 28/12. Θερμοκρασία σε νέα μικρή πτώση 15-16οC.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:
Τα Χριστούγεννα, περιμένουμε ηλιόλουστο και ζεστό καιρό κατά την διάρκεια της ημέρας. Περιορισμένη η ορατότητα, με τοπικά πυκνές ομίχλες, τις βραδυνές ώρες προς την Τετάρτη. Η θερμοκρασία το πρωί  3 με 4 βαθμούς στα πεδινά, τοπικά +1 με +2  και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, στα πεδινά 17 με 18, πιθανώς τοπικά 19, στα ορεινά 13 με 14. Οι άνεμοι στο Ιόνιο γενικά ασθενείς.
Την Τετάρτη 26/12, περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν και θα συννεφιάσει. Περιορισμένη η ορατότητα, με τοπικά πυκνές ομίχλες, τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία το πρωί 5 με 6 βαθμούς στα πεδινά, τοπικά 3 με 4 και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα πεδινά 18 με 19, πιθανώς τοπικά 20, στα ορεινά 13 με 14. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
Την Πέμπτη 27/12 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για σποραδικές ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία το πρωί 7 με 8 βαθμούς στα πεδινά, τοπικά 5 με 6 και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι σε πτώση στα πεδινά 16 με 17, στα ορεινά 10 με 11. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Παρασκευή 28/12 και το Σάββατο 29/12, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή πτώση, ωστόσο θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα (15-16οC). Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 440 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...