Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί επώνυμων παραγόντων...



Ηλεία: Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί επώνυμων παραγόντων... Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών σε επώνυμους Ηλείους τοπικούς παράγοντες, επιχειρηματίες και κρατικούς υπαλλήλους διατάχθηκε από τις αρμόδιες Αρχές μετά τις σοβαρές καταγγελίες προς τις δικαστικές Αρχές για το ενδεχόμενο διακίνησης μεγάλων χρηματικών ποσών που πιθανόν προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.



Η έρευνα διεξάγεται με επίκεντρο τον «αμαρτωλό» δήμο της Ζαχάρως, εκεί που η προκλητική παραβατικότητα ορισμένων τοπικών παραγόντων απασχόλησε και απασχολεί ακόμα για σοβαρότατες υποθέσεις τα ποινικά δικαστήρια.

Στον κατάλογο των 19 συνολικά ατόμων για οποία διατάχθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών σε βάθος δεκαετίας (!) περιλαμβάνονται:


Ενας ιδιοκτήτης τοπικής εφημερίδας της Ηλείας, ένας εν ενεργεία δήμαρχος, ένα στέλεχος Κέντρου Υγείας του νομού, δύο νυν αντιδήμαρχοι, ένας προϊστάμενος διοικητικών υπηρεσιών σε δήμο, δύο νυν και πρώην ταμίες, ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών σε δήμο, δύο εργολάβοι, δύο τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες, πρώην τοπικοί παράγοντες και τα συγγενικά πρόσωπα πολλών εκ των ανωτέρω ατόμων.

Με τις υπ. Αριθμ. ΑΒΜ Β07/1072/17-10-2007 , ΑΒΜ Γ08/236 και ΕΓ1-09/182/14-12-2009 Εισαγγελικές Παραγγελίες διατάχθηκε η διενέργεια Διαχειριστικού Ελέγχου στον «αμαρτωλό» δήμο της Ζαχάρως Ηλείας .Στην συνέχεια στις 10-8-2012 Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πύργου Ηλείας με το ΕΜΠ/20/10-8-2012 έγγραφό της έδωσε το πράσινο φως για τον έλεγχο των Τραπεζικών Λογαριασμών των ανωτέρω.
Όπως επισημαίνεται στο «Εμπιστευτικό» έγγραφο των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών προς την Ενωση Ελληνικών Τραεπεζών:«Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν2343 άρθρο 2 παρ.6 παρακαλούμε προς διευκόλυνση του έργου μας να μας γνωρίσετε και αποστείλετε το ταχύτερο δυνατό, λόγο του κατεπείγοντος του θέματος, τους τηρούμενους τραπεζικούς λογαριασμούς, ατομικούς, κοινούς, η οποιασδήποτε μορφής αυτών, συμβάσεις δανείων και τυχόν χρηματοδοτικές μισθώσεις που υπάρχουν σε όλα τα τραπεζικά καταστήματα της χώρας και την κίνηση αυτών από το έτος 2002 και μετά έως σήμερα καθώς και τα πλήρη στοιχεία όλων των συνδικαιούχων των ως άνω λογαριασμών».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έχουν προκύψει ερωτηματικά για τις κινήσεις στους λογαριασμούς ορισμένων εκ των προσώπων που ελέγχονται. ενώ για άλλα πρόσωπα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής τίποτε μεμπτό.

Πηγή: apokalypseis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...