Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου για τις χειμερινές εκπτώσεις


Αναμένονται γενναίες μειώσεις, άνω του 50%

Στις χειμερινές εκπτώσεις, που θα αρχίσουν την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013, ελπίζει πλέον ο εμπορικός κόσμος, μετά τις κακές επιδόσεις της εορταστικής περιόδου, οπότε ο τζίρος των καταστημάτων παρουσιάσθηκε μειωμένος ακόμη και κατά 60% σε σχέση με το 2011.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την κίνηση της αγοράς τα Χριστούγεννα και τις ημέρες πριν από την Πρωτοχρονιά δίνουν απογοητευτικά ποσοστά σε σύγκριση με το 2011, αφού η ένδυση και υπόδηση ξεπέρασε σε μείωση το 50%, τα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών το 60%, τα καταστήματα καλλυντικών, βιβλίων και δώρων το 30%, ενώ ακόμη και τα καταστήματα τροφίμων και ποτών παρουσίασαν μείωση εσόδων κατά 20%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπορικών συλλόγων, οι χειμερινές εκπτώσεις 2013 θα χαρακτηρίζονται από τις γενναίες μειώσεις τιμών, κάτι που ήδη έχει γίνει αισθητό από τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες, οι οποίες προηγούνται της έναρξης των επίσημων εκπτώσεων.

Έτσι, αναμένεται πως οι εκπτώσεις θα είναι εμπροσθοβαρείς και ότι άμεσα θα ισχύσουν μειώσεις τιμών άνω του 50%.

Παράλληλα, οι έμποροι θα προχωρήσουν στις επόμενες εβδομάδες σε επίσημο διάλογο με το υπουργείο Ανάπτυξης για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την κυριακάτικη αργία, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και το καθεστώς εκπτώσεων και προσφορών.

Υποστηρίζουν ότι το υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς έκανε τον κύκλο του, χωρίς να εξυπηρετεί πλέον κανέναν και πως θα πρέπει να αναθεωρηθεί με πολύ προσοχή, επανακαθορίζοντας σε μια νέα βάση τους σωστούς τρόπους, που θα προσεγγίζουν τις σημερινές ανάγκες και κυρίως τις περιορισμένες δυνατότητες του Έλληνα καταναλωτή.

Η πρόταση, που έχει υποβληθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης για τις εκπτώσεις, είναι να επεκταθούν σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές ζώνες μέσα στο έτος.

Έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις προτείνεται να ξεκινούν κάθε πρώτο Σάββατο του Ιανουαρίου και οι καλοκαιρινές κάθε πρώτο Σάββατο του Ιουλίου και να διαρκούν έως και έξι εβδομάδες.

Τέλος, προτείνεται να θεσμοθετηθούν δύο ενδιάμεσα εκπτωτικά δεκαήμερα την άνοιξη και το φθινόπωρο (Μάιο και Νοέμβριο). 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...