Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Αμαλιάδα: Συμβόλαιο θανάτου εις βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων


silipsi2Χειροπέδες σε επικίνδυνο σεσημασμένο κακοποιό, που εμπλέκεται σε πληρωμένα συμβόλαια θανάτου, έβαλαν οι άντρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Ο 28χρονος συλληφθείς, ο οποίος φέρεται να είχε αναλάβει συμβόλαια θανάτου εις βάρους ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ηχηρών ονομάτων της νύχτας, είναι φυγόποινος και καταζητούμενος για για το αδίκημα της συνέργειας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, στη δολοφονία του 27χρονου φιλάθλου του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου.

Στις διωκτικές αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, είχαν φτάσει στοιχεία που ήθελαν τον συλληφθέντα να έχει ισχυρές επαφές με γνωστά ονόματα της νύχτας, τα οποία του είχαν αναθέσει να φέρει εις πέρας συμβόλαια θανάτου, στο πλαίσιο του «πολέμου αλληλοεξόντωσής» τους για την κυριαρχία.

Ήδη οι άντρες που ανέλαβαν την έρευνα έχουν στοιχεία και υποψίες για συμβόλαιο εις βάρος νονού της νύχτας, όμως η δράση του κακοποιού φαίνεται πως δε σταματά εκεί.

Ανάμεσα στα συμβόλαια που φέρεται να έχουν επισυναφτεί είναι και αυτό για διοικητή νευραλγικού τμήματος της Ασφάλειας Αττικής, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή του συλληφθέντα σε συμβόλαια θανάτου εις βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στην Αμαλιάδα, που «εκτελέστηκε» πριν από περίπου ένα χρόνο.

Εναντίον του 28χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, που είχε σημειωθεί το Μάρτιο του 2007 στη λεωφόρου Λαυρίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης συμμετείχε σε ομάδα χούλιγκαν του Ολυμπιακού που είχε πάρει μέρος στον ξυλοδαρμό και το μαχαίρωμα μέχρι θανάτου του άτυχου φιλάθλου.

Τότε, ο συλληφθείς είχε προσαχθεί ως ύποπτος στην Ασφάλεια Αθηνών, γράφει το δημοσίευμα της Espresso, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος, καθώς είχε προβάλλει ισχυρό άλλοθι.

Κατά την πορεία των ερευνών ωστόσο προέκυψαν στοιχεία εναντίον του και είχε καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην πρωτόδικη δίκη. Και τότε όμως είχε αθωωθεί. Ο εισαγγελέας πάντως άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και στις 5 Ιουλίου του 2012 κλήθηκε να παρουσιαστεί ξανά στη δευτεροβάθμια δίκη, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δεν εμφανίστηκε ποτέ. Καταδικάστηκε ερήμην του σε δώδεκα χρόνια κάθειρξη και έκτοτε αναζητούνταν.

Οι άντρες της Ασφάλειας κατάφεραν να τον εντοπίσουν χτες στη Νίκαια. Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και λίγη ώρα αργότερα κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν.

Τότε επιτέθηκε κατά των αστυνομικών και προσπάθησε να τους χτυπήσει, εκείνοι όμως τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...