Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: Συνελήφθησαν οι ληστές που δρούσαν στη Γαστούνη - Ελαβαν προθεσμία για απολογία (νεότερο)



Ηλεία: Συνελήφθησαν οι ληστές που δρούσαν στη Γαστούνη - Ελαβαν προθεσμία για απολογία (νεότερο)Τα ξημερώματα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η δικογραφία από τις Αστυνομικές αρχές του νομού εις βάρος δύο ατόμων αλβανικής υπηκοότητας, που κατηγορούνται για τη διάπραξη δύο ληστειών στην περιοχή της Γαστούνης τον τελευταίο μήνα, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο.

Όπως έγραψε την Παρασκευή το patrisnews, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονταν από το απόγευμα της Πέμπτης δύο άτομα, ωστόσο επειδή το προανακριτικό έργο ήταν σε εξέλιξη και η διαδικασία διήρκησε όλη τη νύχτα για να μην υπάρχουν κενά στην δικογραφία, τα επίσημα στοιχεία της υπόθεσης δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.


Εντοπίστηκαν στο Αίγιο

Τα άτομα που έχουν συλληφθεί είναι ένας 39χρονος και ένας 29χρονος Αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι διέπραξαν μαζί με τον συνεργό τους δύο ληστείες στη Γαστούνη εις βάρος ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ και σε βάρος ενός ασφαλιστή, και εξετάζεται από τις Αρχές εάν έχουν στο ενεργητικό τους και άλλα «χτυπήματα» στην περιοχή της βόρειας Ηλείας.

Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε σπίτι στις Καμάρες Αιγίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, οι οποίοι χειρίζονται την όλη υπόθεση με μεθοδικότητα, εξ ου και τα αποτελέσματα.
Η όλη επιχείρηση οργανώθηκε πολύ προσεκτικά από τους αστυνομικούς της Ηλείας, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα ερευνούσαν συστηματικά τις υποθέσεις ληστειών.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν την Πέμπτη στις Καμάρες Αιγίου και συνέλαβαν τους δύο δράστες στο σπίτι που κρύβονταν και  στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σύλληψης ο 39χρονος επεχείρησε να το σκάσει, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό.


Βρέθηκε το ρολόι


Σε έρευνα που διενεργήθηκε τόσο στην οικία όσο και στο όχημα των συλληφθέντων στις Καμάρες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το ρολόι που οι δράστες είχαν αφαιρέσει από τον 32χρονο ασφαλιστή καθώς και το λοστό τον οποίο χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών.


Επίσης κατασχέθηκε το όχημα των δραστών, μάρκας Οpel astra, ως μέσο διάπραξης αδικήματος.
Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών, οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, είχαν διαρπάξει το τελευταίο διάστημα δύο ένοπλες ληστείες στην Γαστούνη.

Οι ληστείες

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου με την απειλή πιστολιού  ακινητοποίησαν  55χρονο ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ έξω από την οικία του στη Γαστούνη, όπου χτυπώντας τον στο κεφάλι και στο σώμα και πυροβολώντας δυο φορές στον αέρα, προς εκφοβισμό, του αφαίρεσαν το χρηματικό πόσο των 1200 ευρώ.


Λίγες ημέρες μετά, στις 18 Φεβρουαρίου αργά το απόγευμα, με την απειλή πιστολιού και ενός μεταλλικού λοστού μετέβηκαν σε ασφαλιστικό γραφείο 32χρονου ημεδαπού όπου αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη και έναν φίλο του που βρισκόταν στο χώρο το χρηματικό των 1300 ευρώ, διάφορα έγγραφα, ένα ρολόι και δύο κινητά τηλέφωνα
,

Επίσης στις 14 Φεβρουαρίου αργά το απόγευμα, οι ίδιοι δράστες  μετέβηκαν σε κατάστημα mini-market στη Γαστούνη με σκοπό την ληστεία, αλλά πριν από την είσοδό τους έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική ομάδα, διάπραξη ληστειών και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο συνεργός τους που αναζητείται από τις αρχές.


Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι σε βάρος του 39χρονου, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του  Ανακριτή Αμαλιάδας  για διακίνηση ναρκωτικών καθώς και δυο καταδικαστικές αποφάσεις με συνολικό ύψος ποινής τεσσάρων μηνών για τροχονομικές παραβάσεις που είχε διαπράξει.




Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας την Παρασκευλη, η οποία τους άσκησε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν στην Ανάκριση, όπου και πήραν προθεσμία για τις απολογίες τους.



22.2.2013


Για την υπόθεση η Αστυνομία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση:



Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης και του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από τρία άτομα η οποία είχε διαπράξει πρόσφατα δύο τουλάχιστον ληστείες στην περιοχή της Γαστούνης.


Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την Πέμπτη το απόγευμα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στις Καμάρες Αιγίου, δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 29 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική ομάδα, διάπραξη ληστειών και παράνομη οπλοκατοχή.


Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ένας ακόμα συνεργός των δύο συλληφθέντων, ο όποιος αναζητείται από τις Αρχές.


Ειδικότερα από την εμπεριστατωμένη έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους είχαν διαπράξει το τελευταίο διάστημα δύο ένοπλες ληστείες στη Γαστούνη. Αναλυτικότερα:


Στις 2-2-2013 το βράδυ, με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν  55χρονο ημεδαπό έξω από την οικία του όπου χτυπώντας τον στο κεφάλι και στο σώμα και πυροβολώντας δυο φορές στον αέρα, προς εκφοβισμό, του αφαίρεσαν το χρηματικό πόσο των 1200 ευρώ.


Στις 18-2-2013 αργά το απόγευμα, με την απειλή πιστολιού και ενός μεταλλικού λοστού μετέβηκαν σε ασφαλιστικό γραφείο 32χρονου ημεδαπού όπου αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη και έναν φίλο του που βρισκόταν στο χώρο το χρηματικό των 1300 ευρώ, διάφορα έγγραφα, ένα ρολόι και δυο κινητά τηλέφωνα


Επίσης στις 14-2-2013 αργά το απόγευμα, οι ίδιοι δράστες  μετέβηκαν σε κατάστημα mini-market στη Γαστούνη με σκοπό τη ληστεία, αλλά πριν από την είσοδό τους έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή.


Για τη σύλληψη των δραστών οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης και του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας στις Καμάρες Αιγίου, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο Αλβανών.


Σε έρευνα που διενεργήθηκε τόσο στην οικία όσο και στο όχημα των συλληφθέντων στις Καμάρες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το ρολόι που οι δράστες είχαν αφαιρέσει από τον 32χρονο ασφαλιστή καθώς και το λοστό τον όποιο χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών.


Επίσης κατασχέθηκε το όχημα των δραστών ως μέσο διάπραξης αδικήματος.


Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι σε βάρος του 39χρονου, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας  για διακίνηση ναρκωτικών καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις με συνολικό ύψος ποινής τεσσάρων μηνών για τροχονομικες παραβάσεις που είχε διαπράξει.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.


Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας.

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών της Ηλείας βρίσκονται από το μεσημέρι της Πέμπτης δύο άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχουν διαπράξει τις ληστείες το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Γαστούνης.


Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης δεν είχε δοθεί κανένα στοιχείο από τις αστυνομικές αρχές, καθώς η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκαν στο Αίγιο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ηλεία, και πιο συγκεκριμένα στο Α.Τ. Γαστούνης, δύο άτομα τα οποία εμπλέκονται σε περιπτώσεις ληστειών.

Πρόκειται, πάντοτε σύμφωνα με τις πληροφορίες, για έναν άνδρα Αλβανικής καταγωγής που διέμενε παλαιότερα στην περιοχή της Γαστούνης και έναν ημεδαπό από το Αίγιο, οι οποίοι μαζί με ένα ακόμη άτομο το οποίο μέχρι την Πέμπτη δεν είχε εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές, διέπρατταν ληστείες στην περιοχή και είναι υπεύθυνοι για τις περιπτώσεις που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα.

Τα δύο άτομα εξετάζονταν όλο το απόγευμα από τους αστυνομικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιες περιπτώσεις έχουν εμπλακεί και εάν η δράση τους είχε περιοριστεί στην περιοχή της Γαστούνης ή έχει επεκταθεί σε ολόκληρο το νομό.


Παράλληλα, συνεχίζονταν την Πέμπτη οι έρευνες για τον εντοπισμό και του τρίτου ατόμου που φέρεται να είναι συνεργός των δύο και αναμένεται σήμερα να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δοθούν στοιχεία από τις αστυνομικές αρχές.


Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...