Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος


pope-urbiΕγκαταλείπει τα καθήκοντά του ο Πάπας Βενέδικτος, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ANSA. Σύμφωνα με δικές του δηλώσεις, λόγοι υγείας τον οδηγούν σε αυτή την απόφαση.
Θα υποβάλλει την παραίτησή του στις 28 Φεβρουαρίου. "Δεν έχω τη δύναμη πια να συνεχίσω". "Γι' αυτό το λόγο, και έχοντας πλήρη επίγνωση της πράξεώς μου, και με δική μου ελεύθερη βούληση παραιτούμαι από τη θέση του Αρχιεπισκόπου της Ρώμης ως διάδοχος του Αγίου Πέτρου'', δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του Πάπα Βενέδικτου

Ο αδερφός του Πάπα, Τζορτζ Ράτσινγκερ, δήλωσε ότι οι γιατροί συμβούλεψαν τον Ποντίφικα να μην πραγματοποιήσει άλλα υπερατλαντικά ταξίδια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού, ο Πάπας αποφάσισε να παραιτηθεί έχοντας πλήρη συνείδηση και σκεπτόμενος ελεύθερα.

Από την περασμένη χρονιά ο Πάπας εμφανίστηκε να περπατά με τη βοήθεια μπαστουνιού, ενώ έχει παρουσιάσει δυσκολίες στην ανάγνωση των κειμένων.

Νέος Πάπας αναμένεται να εκλεγεί στα τέλη Μαρτίου.

Το κοσμικό όνομα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' είναι Γιόζεφ Άλοϊς Ράτσινγκερ και μετά το θάνατο του Ιωάννη Παύλου του Β', εξελέγη από το συμβούλιο των καρδιναλίων (κονκλάβιο) στις 19 Απριλίου 2005, και έγινε μετά τον Αδριανό ΣΤ' ο πρώτος ερμανός Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας μετά από 482 χρόνια.

Τρεις μέρες πριν εκλεγεί Πάπας έκλεισε τα 78. Έτσι από το 1730 και μετά είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία εκλεγμένος Πάπας. Το όνομα που επέλεξε για την ενθρόνισή του ήταν Βενέδικτος ΙΣΤ'.

Ο τελευταίος Πάπας, που παραιτήθηκε, είναι ο Σελεστίνος ο Ε', το 1294. Στον παπικό θώκο παρέμεινε πέντε μήνες.

Ο Πάπας Γρηγόριος ο 12ος στη διάρκεια του 1415 εξαναγκάστηκε να παραδώσει την παπική εξουσία σε άλλον πνευματικό ιεράρχη, διεκδικητή της, στην σκιά μιας πολύ έντονης δημόσιας διαμάχης τους.

Στο τελευταίο του Tweet, ο Πάπας Βενέδικτος σημειώνει ότι "Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη, στη δύναμη και στο έλεος του Θεού. Είμαστε όλοι αμαρτωλοί, αλλά η Χάρη του μας μεταμορφώνει και μας κάνει καινούργιους".

Pope Benedict XVI announces he will resign on... από Zoomin_Canada
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...