Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Στους «8» της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός


 

Εύκολη επικράτηση επί της Μπάμπεργκ με 82-60

Με μία εξαιρετική εμφάνιση τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση, ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε την Μπάμπεργκ στην Γερμανία και τη νίκησε με σκορ 82-60.

Έτσι, οι «πράσινοι» εξασφάλισαν την πρόκριση στους «8» και πλέον έχουν την ευκαιρία την τελευταία αγωνιστική του Top-16 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ να κυνηγήσουν και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Κορυφαίος για την ομάδα του Πεδουλάκη ο Ματσιούλις που σταμάτησε στους 27 πόντους ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο πέτυχε 5/5 σερί (!) εύστοχα τρίποντα. Πολύ καλή εμφάνιση και από τους Σχορτσανίτη (10π), Γκιστ (11π), Λάσμε (11π).

Οι Γερμανοί δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ελληνική ομάδα που έλεγξε το transition game, το παιχνίδι του Νάχμπαρ αλλά και το περιφερειακό σουτ του αντιπάλου και από νωρίς έβαλαν τις βάσεις για μία, όπως αποδείχθηκε, άνετη επικράτηση.

Το ματς:


Διαβασμένος και αποτελεσματικός


Μπάνκς, Ματσιούλις, Ούκιτς, Γκιστ και Σχορτσανίτης ήταν οι πρώτοι πέντε που έριξε στο παρκέ ο Πεδουλάκης ώστε να προφυλάξει αρχικά τον Διαμαντίδη ο οποίος είχε προβλήματα στις τελευταίες προπονήσεις. Ο Παναθηναϊκός είχε φανερά την διάθεση να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι την ώρα που η Μπάμπεργκ, έδειξε ξανά ότι θα ακολουθούσε το γνωστό παιχνίδι της με αρκετά σουτ και τρέξιμο…

Ο Σχορτσανίτης είχε καλά ποσοστά, τα ποσταρίσματα από το «3» και το «4» έβγαιναν, όπως και το περιφερειακό σουτ και έτσι οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 9-5, μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα. Οι Γερμανοί με την πίεση του Παναθηναϊκού να αποδίδει, έκαναν και κάποια λάθη, που η ελληνική ομάδα εκμεταλλεύτηκε. Με τον Διαμαντίδη και τον Λάσμε πλέον στο παρκέ και πιο ευέλικτο σχήμα για το «τριφύλλι» το σκορ έγινε 17-10 και στην συνέχεια 22-14, σουτάροντας με 50% στα τρίποντα (4/8). Το δεκάλεπτο έκλεισε τελικά με 26-16.

Απλά, ανώτερος
Η Μπάμπεργκ προσπαθούσε κυρίως με τον Νάχμπαρ να μαζέψει την διαφορά αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ αποτελεσματικός. Με τον Σχορτσανίτη να επιστρέφει στο παρκέ και να κάνει θραύση απέναντι στην προσαρμοσμένη πάνω του γερμανική άμυνα αλλά και τον Διαμαντίδη να οργανώνει και να εκτελεί, η διαφορά πήγε και στους 13 (32-19).

Τα χαμηλά σχήματα του Φλέμινγκ δεν απέδωσαν, όσο και αν ο Φορντ το πάλευε και η διαφορά όλο και αυξανόταν και έφτασε ακόμα και στο +16, 36-20 στα μισά της περιόδου. Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και αυτό ήταν φανερό, όχι μόνο από το 42-27 στο τέλος του ημιχρόνου αλλά και από την υπεροχή των «πράσινων» σε όλους τους επιμέρους τομείς που σε συνδυασμό με την πολύ καλή αμυντική τους λειτουργία, τους έδινε την διαφορά αυτή.

Το έκανε τυπική διαδικασία

Ο Παναθηναϊκός μπήκε το ίδιο δυνατά και στην τρίτη περίοδο. Με «όπλο» του ξανά την άμυνα αλλά και πολύ καλές επιλογές στην επίθεση, πήγε γρήγορα στο +21 (51-30). Ο Σχορτσανίτης με δέκα πόντους αλλά και τρία φάουλ πήγε στον πάγκο και ο Πεδουλάκης επανέφερε το σχήμα με Λάσμε-Γκιστ στο «4», «5». Η Μπάμπεργκ με κάποια καλάθια που πέτυχε, προσπάθησε να ρίξει σε… αξιοπρεπή επίπεδα την διαφορά αλλά αυτό δεν είχε συνέχεια. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 59-41, που αποτύπωνε ιδανικά την διαφορά των δύο ομάδων στο παρκέ.

Ο Ματσιούλις «πυροβολούσε», η διαφορά εκτοξεύτηκε

Με την διαφορά στους 18 πόντους, ήταν λογικό ο Παναθηναϊκός να παίζει άνετα και χωρίς ιδιαίτερο ζόρι. Οι όποιες ενέργειες της Μπάμπεργκ που έφταναν σε καλάθι, συνήθως ήταν από τα χέρια του Νάχμπαρ αλλά όπως είναι λογικό δεν ήταν αρκετό… Με πέντε στα πέντε (!) συνεχόμενα τρίποντα του Ματσιούλις που «ζεστάθηκε» η διαφορά πήγε στους 27 πόντους για πρώτη φορά και ουσιαστικά από τα μέσα της περιόδου, το πράγμα… τελείωσε. Ο Λιθουανός ήταν… ασταμάτητος και πλέον οι «πράσινοι» πρόσφεραν και θέαμα…

Η Μπάμπεργκ γνώριζε ότι δεν μπορούσε πλέον να κάνει κάτι και ουσιαστικά είχε… παρατήσει κάθε προσπάθεια. Ο Πεδουλάκης έβαλε στο παρκέ παίκτες με περιορισμένο χρόνο και το ματς είχε γίνει τυπική διαδικασία. Το τελικό 82-60 ήταν απόλυτα δίκαιο και έδωσε και μαθηματικά την πρόκριση στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα:
16-26, 27-42, 41-59, 60-82

Μπάμπεργκ(Φλέμινγκ): Νάχμπαρ 14, Τάντα 4, Σμιτ, Νέουμαν 2, Φορντ 11, Τζέικομπσεν 8, Μάσεϊ, Γκαβέλ, Ζίρμπες, Ογκίλβι 9, Γουάλς 12

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης):
Μπράμος 5, Ματσιούλις 24 (6/7 τρ), Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 11, Μπανκς 3, Ξανθόπουλος 4, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 10

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...