Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ικανός για όλα ο Ολυμπιακός


Πρόκριση στους «8» ως 2ος ή ακόμη και αποκλεισμός

Ένας Ολυμπιακός γεμάτος «σκαμπανεβάσματα», νίκησε 78-73 την Φενέρ στην Τουρκία και πλέον απέναντι στην Χίμκι. Την τελευταία αγωνιστική, γίνονται όλα. Από 2η θέση μέχρι αποκλεισμός…

Ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν έπεισε...Όμως νίκησε 78-73 την αδιάφορη και αποκλεισμένη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία για την προτελευταία αγωνιστική του Top16 της Ευρωλίγκας και πλέον απέναντι στην Χίμκι στο ΣΕΦ όλα είναι ανοιχτά…

Γιατί οι «ερυθρόλευκοι», έτσι όπως έχει γίνει ο όμιλος, με νίκη δική τους απέναντι στους Ρώσους σίγουρα παίρνουν την πρόκριση. Αν τα άλλα αποτελέσματα τους έρθουν ευνοϊκά, μπορούν να βγουν δεύτεροι αλλά σε περίπτωση ήττας μπορεί και να αποκλειστούν.

Κορυφαίος για την ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν ο Παπανικολάου με 16 πόντους και 4/4 τρίποντα ενώ πολύ σημαντικά καλάθια πέτυχαν Σπανούλης (14) και Πρίντεζης (12π).

Το ματς:

Όχι καλός αλλά μπροστά…
Με τον Πρίντεζη να επιστρέφει στην δράση και να μπαίνει στην πεντάδα δίπλα στον Σερμαντίνι, άρχισε το ματς ο Ολυμπιακός. Στις πρώτες επιθέσεις, ο Σπανούλης προσπάθησε να πάει στο ένας με έναν τον Ονάν, για τους «ερυθρόλευκους» που είχαν καλή αμυντική ισορροπία απέναντι στην Φενέρ.

Ο Σάτο και ο Σαβάς είχαν κερδίσει την μάχη των ριμπάουντ αλλά η τουρκική ομάδα ήταν άστοχη από την περιφέρεια και αυτό δεν της επέτρεπε να πάρει προβάδισμα πάνω των δύο πόντων. Ο Ολυμπιακός αντίθετα προσπάθησε να τρέξει και να βρει απροετοίμαστη την αντίπαλη άμυνα. Το πέτυχε και πέρασε μπροστά με 13-11, 3΄πριν το τέλος, εκμεταλλευόμενος και τα λάθη των Τούρκων. Έτσι, αν και οι Πειραιώτες δεν ήταν ιδιαίτερα καλοί, έκλεισαν την περίοδο μπροστά με 19-13.

Χωρίς συγκέντρωση
Το κοντό σχήμα του Μπαρτζώκα, η Φενέρ το «χτύπησε» και έτσι μείωσε πολύ γρήγορα την διαφορά στο σκορ και μάλιστα με καλάθι του Πεκέρ προσπέρασε με 22-21. Ο Ολυμπιακός επανέφερε στο παρκέ τον Σπανούλη και τον Λο στην περιφέρεια αλλά και τον πολύ δραστήριο Πρίντεζη μαζί με τον Χάινς στην γραμμή ψηλών. Οι βολές από την τεχνική ποινή που πήρε ο Πεκέρ αλλά και η αστοχία των Τούρκων, είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει η διαφορά και να γίνει το 28-22 στα μισά της περιόδου.

Τα εφτά λάθη που είχαν κάνει οι «ερυθρόλευκοι», οι κακές τους επιλογές στην επίθεση στην συνέχεια αλλά και η αμυντική αδράνεια, έδωσαν την ευκαιρία στην Φενέρ να περάσει ξανά μπροστά με σκορ 30-28, 1.20΄πριν το ημίχρονο, μετά από ένα 8-0 των Τούρκων. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την ελληνική ομάδα να βρίσκεται πίσω με 34-33 με καλάθι του Ερμίς στην εκπνοή.

Ο Παπανικολάου τον έβαλε μπροστά

Με τον Σερμαντίνι ξανά στο «5» για να περιορίσει το παιχνίδι της Φενέρ κοντά στο καλάθι μπήκε ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο. Όπως όμως και στα προηγούμενα δύο, δεν ήταν συγκεντρωμένος στην άμυνα ενώ δυσκολευόταν να βρει και ρυθμό στην επίθεση. Η μόνη λύση ήρθε από τα τρία τρίποντα του Άντιτς σε ένα σημείο όπου οι Τούρκοι είχαν καταφέρει να φτάσουν στο +5.

Η χειρότερη ομάδα στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ, η Φενέρ, έκανε θραύση (9) στον τομέα αυτόν απέναντι στον… χαλαρό χωρίς εξήγηση Ολυμπιακό. Ο Σάτο είχε κάνει μεγάλη ζημιά με παιχνίδι στο low post και ευτυχώς για τους «ερυθρόλευκους» μπήκαν δύο σερί τρίποντα από Σπανούλη και Παπανικολάου που έφεραν μία σχετική ισορροπία στο σκορ (49-48). Το θετικό για τους Πειραιώτες ήταν ότι ο έλληνας φόργουορντ είχε βρει το… χέρι του από τα 6.75 (4/4) και ουσιαστικά… ευθυνόταν που η ομάδα του τελείωσε την περίοδο μπροστά με 56-53.

Βρήκε τα μεγάλα σουτ
Ο Ολυμπιακός μπήκε με κακές επιλογές στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου και έτσι η Φενέρ με τον Πεκέρ να παίρνει προσπάθειες, προσπέρασε και έκανε το σκορ 59-56, αποδεικνύοντας ότι δεν είχε διάθεση να αφήσει το ματς… Αντιθέτως, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν οι σαστισμένοι, αυτοί που το μάτι τους δεν… γυάλιζε και 6.30΄πριν το τέλος το σκορ ήταν 64-58! Οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να γυρίσουν...

Περπέρογλου και Πρίντεζης πέτυχαν σημαντικά καλάθια και το σκορ πολύ γρήγορα έγινε 69-68, χάρη στο 7-0 των Πειραιωτών που έτρεξαν στο γήπεδο και ανέβασαν την πίεση στην άμυνά τους. Το τρίποντο του Σπανούλη έκανε το 71-69, 2.24΄πριν το τέλος, ολοκλήρωσε ένα 10-0 για την ομάδα του και την έβαλε ξανά σε ρόλο οδηγού. Διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι το τέλος και νίκησε 78-73.


Τα δεκάλεπτα: 19-13, 34-33, 53-56, 73-78

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...