Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Αμαλιάδα: Δώρο ζωής για τον συνάνθρωπο





«Χάρισαν αίμα- χάρισαν ζωή στον συνάνθρωπο» οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, που διοργάνωσαν χθες την πρώτη τους εθελοντική αιμοδοσία για το τρέχον σχολικό έτος και για μία ακόμη φορά απέδειξαν στην πράξη ότι έχουν και ευαισθησίες και την διάθεση της προσφοράς.

Το σχολείο είχε συμμετέχει ως συνδιοργανωτής σε μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία που είχε πραγματοποιηθεί στο 2ο ΕΠΑΛ, ωστόσο η χθεσινή αιμοδοσία ήταν η πρώτη που διοργανώθηκε για φέτος στο σχολείο και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού περισσότεροι από 50 μαθητές και εκπαιδευτικοί δήλωσαν συμμετοχή και έγιναν εθελοντές αιμοδότες.

Μεγάλη προσέλευση
Με την συνδρομή του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του σχολείου και η προσέλευση ήταν συγκινητική και ενθαρρυντική συνάμα, καθώς οι μαθητές έδειξαν ότι έχουν κατανοήσει τη σημασία του να είναι κάποιος εθελοντής αιμοδότης, την αξία του να διαθέτεις λίγο από το χρόνο σου, χαρίζοντας ζωή στον συνάνθρωπο.
Όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Κωνσταντούλας, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός και ικανοποιεί ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς το γεγονός ότι κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών αλλά και των καθηγητών που δίνουν αίμα. Το σχολείο διοργανώνει κάθε χρόνο εθελοντικές αιμοδοσίες και μάλιστα πέρυσι συγγενικά πρόσωπα μαθητών βρήκαν λύση στην τράπεζα αίματος του σχολείου. «Η εθελοντική αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής στον συνάνθρωπο και εμείς κάθε χρόνο πραγματοποιούμε και ενημερωτικές εκδηλώσεις για σοβαρά ζητήματα, προκειμένου να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται οι μαθητές» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντούλας.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία, αρχικά υποβάλλονταν σε εξετάσεις από την γιατρό- επιμελήτρια Β’ του τμήματος αιμοδοσίας κα Γιάννα Σταυροπούλου και ακολούθως έπαιρναν το ‘πράσινο φως’ για συμμετοχή στην αιμοδοσία.
Η ίδια, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την προσπάθεια και ευχαρίστησε τα σχολεία και τους μαθητές για την βοήθειά τους, γιατί όπως είπε η κα Σταυροπούλου, οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες και ο εθελοντισμός απαραίτητος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Οι εθελοντικές αιμοδοσίες έχουν γίνει θεσμός για το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας και θα συνεχιστούν και στο μέλλον. 
patrisnews.com
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...