Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ηλεία: Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια σήμερα - Τι καιρό περιμένουμε το τριήμερο της Κ.Δευτέρας – αναλυτική πρόγνωση

kakokairosΚανένα πρόβλημα με τον καιρό δεν θα αντιμετωπίσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις την τελευταία Κυριακή της αποκριάς καθώς ο καιρός θα βελτιωθεί. Αντίθετα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία,
την Καθαρά Δευτέρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα δώσουν τοπικές ασθενείς βροχές. Τσουχτερό κρύο θα επικρατήσει τη νύχτα και νωρίς το πρωί την Κυριακή με τοπικά παγετό. Θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία την Καθαρά Δευτέρα. Σε σημαντική άνοδο την Τρίτη. 

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:

Tο Σάββατο 16/3, περιμένουμε ασθενείς βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο άνω των 600 μέτρων. Ωστόσο, θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα στον καιρό. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 6 με 7 στα πεδινά και στα ορεινά +1 με +2, το μεσημέρι στους 11 με 12 στα πεδινά, 3 με 4 στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Κυριακή 17/3 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 3 με 4 και τοπικά μηδέν με +1 στα πεδινά και στα ορεινά -1 με μηδέν, το μεσημέρι στους 12 με 13 στα πεδινά, 9 με 10 στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Καθαρά Δευτέρα 18/3, περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές ασθενείς βροχές. Τοπικός παγετός (-1 με 0oC) τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στους 14 με 15oC κατά την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι από το μεσημέρι νότιοι - νοτιοανατολικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Τρίτη 19/3, περιμενουμε αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους, η θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο (21-22oC) και ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους. 

Άν παρατηρήσετε ή καταγράψετε κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο (υδροστρόβιλο κτλ) στείλτε μας την αναφορά σας ή την φωτογραφία σας στο ilialive.gr@gmail.com

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...