Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ο νέος χάρτης των ΤΕΙ στην Ηλεία – Γεωπονία στην Αμαλιάδα – Διάσπαση για το Πληροφορικής & ΜΜΕ στον Πύργο


tei_amaliadas
athina_Amal1

Κατεβάστε το Αρχείο

Download
Ένας νέος χάρτης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργείται για την Ηλεία, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κερδισμένη βγαίνει η πόλη της Αμαλιάδας που αποκτά ένα αναβαθμισμένο τμήμα
athina_Amal2
athina_Amal3
sxedio1
sxedio2
athina_Amal4Γεωπονίας με τρεις κατευθύνσεις, ενώ στον Πύργο παραμένει μόνο το τμήμα της Μουσειολογίας που μετατρέπεται σε Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων με συγχώνευση άμεσα κατά ένα μέρος του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ και στο μέλος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας που σήμερα εδρεύει στο Αργοστόλι.

Τα παραπάνω προέκυψαν μέσα από διαρροές της τελικής πρότασης του σχεδίου «Αθηνά» που πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Το ilialive.gr τεκμηριωμένα από την πρώτη στιγμή που φάνηκε πως τα δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου, δεν πείθουν για τις κινήσεις στην Ηλεία, αναζήτησε και παρουσίασε την τελική πρόταση του Σχεδίου «Αθηνά», μια πρόταση που προκαλεί αντιδράσεις στο νομό, αφού αλλάζει άρδην ο χάρτης…

Σύμφωνα με παραπάνω και τις τελικές προτάσεις του υπουργείου μετά την διαβούλευση του Σχεδίου «Αθηνά»:

Στην πόλη της Αμαλιάδας θα ιδρυθεί Τμήμα Γεωπονίας με κατευθύνσεις Φυτικής Παραγωγής, Ζωϊκής Παραγωγής και Αγροτικής Οικονομίας. Σε αυτό ενσωματώνονται το Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων (Μεσολόγγι) και το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (Αργοστόλι). Το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης και το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία από την Αμαλιάδα απορροφούνται από το Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών και Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων Μεσολογγίου ως τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων – Κοινωνικής Οικονομίας και Τουριστικών Επιχειρήσεων με έδρα το Μεσολόγγι.

Σε ότι αφορά τον Πύργο το τμήμα Μουσειολογίας μετατρέπεται όπως προαναφέραμε σε τμήμα Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων. Σε αυτό βάση της ανάλυσης των κωδικών συγχωνεύεται – άγνωστο με ποιο τρόπο και σε τι ποσοστό – το Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ. Ο κωδικός 524 του μηχανογραφικού που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο τμήμα σπάει στα δύο.

Το δεύτερο μέρος φαίνεται να συγχωνεύεται με το τμήμα 736 του ΤΕΙ Πατρών που περιλαμβάνει κατευθύνσεις Μηχανικών Δικτύων, Μηχανικών Λογισμικού και Μηχανικών Η/Υ. Υπό μια έννοια δίδεται η δυνατότητα στους σπουδαστές του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ να επιλέξουν ποιες από τις νέες κατευθύνσεις θέλουν να ακολουθήσουν.

Το Τμήμα 741 Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας από το Αργοστόλι, συγχωνεύεται και αυτό το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων, αλλά όπως αναφέρεται στην παρουσίαση (power point) της τελικής πρότασης του σχεδίου «Αθηνά» αυτό θα γίνει όταν αποφοιτήσουν και οι σπουδαστές που φοιτούν σήμερα, δηλαδή τίθεται εδώ το νέο δεδομένο της μεταβατικότητας όπου τμήματα όπως αυτό του Αργοστολίου θα κλείσει τον Οκτώβριο του 2018.

Από τα παραπάνω και σύμφωνα με πληροφορίες στο τμήμα Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων φαίνεται να δημιουργείται μια νέα γνωστική κατεύθυνση αυτή των Media. Όμως σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί αυτό τους σημερινούς σπουδαστές που βλέπουν τελικά το γνωστικό τους αντικείμενο να εξανεμίζεται.

Πρώτη ανάρτηση: 17:16 05/03
Τελευταία ενημέρωση: 02:37 06/03

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...