Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

"Έλιωσαν το γουρούνι" στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Λάλα


lala1Το πατροπαράδοτο έθιμο του "λιωσίματος του γουρουνιού" είχαν την ευκαιρία να δουν στο χώρο του σχολείου τους οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Λάλα.
lala2lala3lala4lala5lala6lala8Προχθές, Τσικνοπέμπτη, στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούν οι μαθητές του σχολείου με θέμα :

"Γνωρίζω τον τόπο μου-Φύση και Πολιτισμός" ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου και η Νηπιαγωγός σε συνεργασία με τον δυναμικό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου οργάνωσαν και παρουσίασαν στους μαθητές ,στο προαύλιο του Σχολείου το έθιμο του "λιωσίματος του γουρουνίου". Είχε γίνει η σχετική προετοιμασία από τους γονείς και οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά στην προετοιμασία του νοστιμότατου γεύματος της Τσικνοπέμπτης.

Στους μαθητές προσφέρθηκαν μεζέδες, σουβλάκια και αναψυκτικά με έξοδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.Διασκέδασαν όλοι και χόρεψαν. Ο διευθυντής του σχολείου κ.Αθανάσιος Κατσίμπελης τόνισε πως : "Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την εξαιρετική πρωτοβουλία και τη χαρούμενη και διδακτική προσφορά τους σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ κ.Νίκο Μιχαλόπουλο από τη Νεραϊδα που μας έδειξε με υπομονή και μας εξήγησε όλη τη διαδικασία του 'λιωσίματος του γουρουνιού" καθώς και την κα.Σοφία Μιχαλοπούλου- Γαλανοπούλου, τον κ.Λάμπρο και την κα. Κανέλλα Κατσέπα, τον κ.Πέτρο Καλογερόπουλο που όλοι μαζί διοργάνωσαν την εκδήλωση. Ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο μας ήταν η παρουσία αντιπροσωπείας του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ.Πέτρο Γιαννακόπουλο.

Η παρουσία των γονέων της τοπικής κοινωνίας και η συμπαράσταση του Δήμου, δίνουν δύναμη στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας να συνεχίσουν τις δημιουργικές δραστηριότητες προς όφελος όλων των μικρών μαθητών μας.Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βιώνουμε όλοι μαζί και να διδασκόμαστε από τα έθιμα του λαού μας."
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...