Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ηλεία: Πάνω από 30οC στις αρχές της Μ.Εβδομάδας – αναλυτική πρόγνωση

kopeles
Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε τις επόμενες ημέρες στην Ηλεία. Έτσι ο υδράργυρος θα ανέλθει την Παρασκευή σε καλοκαιρινά επίπεδα των 29 - 30 βαθμών Κελσίου, συνθήκες που θα διατηρηθούν και το Σαββατοκύριακο.

Tο πρώτο μισό της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία,  φαίνεται να κυλλά άκρως καλοκαιρινά για την εποχή, με τα προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον υδράργυρο στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου! Φυσικά, αυτή την εξέλιξη θα την δούμε και σε νεότερες προγνώσεις.

Όσον αφορά τον καιρό για το υπόλοιπο της Μ.Εβδομάδας και του Πάσχα, που ήδη αρκετοί μας ρωτάτε, αν και "τρέχουν" τα πρώτα στοιχεία θα πρέπει να περιμένουμε τα νεότερα αποτελέσματα των αριθμητικών προγνωστικών μοντέλων καιρού, καθώς είναι αρκετά μακριά προγνωστικά, υπερβαίνουν το ασφαλές όριο πρόγνωσης των 6 ημερών και αν λάβουμε επίσης υπόψη ότι οι προγνώσεις την άνοιξη έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας-σφάλμα και πολλές φορές έχουν "κρεμάσει" προγνώστες - μετεωρολόγους ακόμα και για την επόμενη ημέρα, για τους παραπάνω λόγους, δεν θα σας πούμε κάτι προγνωστικά το οποίο δεν έχει καμία ασφάλεια, εκτός και αν διαθέταμε μαντικές ικανότητες... αυτή είναι η ομορφιά του καιρού, μια πρόγνωση με σχετική ασφάλεια χρειάζεται και υπομονή!

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:


Την Παρασκευή 26/4, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, το πρωί στους 16 με 17oC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 28 με 29oC και τοπικά 30oC στα πεδινά, 25 με 26oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς μεταβλητοί.

Το Σάββατο 27/4, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία το πρωί στους 15 με 16oC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 27 με 28oC και τοπικά 29oC στα πεδινά, 24 με 25oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο γενικά ασθενείς μεταβλητοί.

Την Κυριακή των Βαΐων 28/4, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία το πρωί στους 16 με 17oC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 28 με 29oC και τοπικά 30oC στα πεδινά, 24 με 25oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο γενικά ασθενείς.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Μ.Δευτέρα 29/4 και Μ.Τρίτη 30/4, περιμένουμε ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, μέγιστες τιμές 30 με 31oC, τοπικά 32oC στα πεδινά, 25 με 26oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς μεταβλητοί.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 460 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...