Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ο δραματικός διάλογος Στουρνάρα – τρόικας: Αν θέλετε κι άλλα μέτρα, να πάτε στον Τσίπρα!


- Μη μας πιέζετε άλλο φέρεται να είπε ο υπουργός Οικονομικών στην τρόικα
- Αν θέλετε άλλα μέτρα, πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου και δώστε τα στον Τσίπρα, τους είπε
- Η... έκρηξη του Γιάννη Στουρνάρα ήρθε από την πρώτη κιόλας συνάντηση με τους τροϊκανούς
- ΤΩΡΑ στο Μέγαρο Μαξίμου για να δουν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά οι εκπρόσωποι των δανειστών

Μετά τις τυπικές χειραψίες οι φωνές και η ένταση. Απόγευμα Πέμπτης στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας και μέλη του οικονομικού επιτελείου υποδέχονται τους Ματίας Μορς, Πολ Τόμσεν και Κλάους Μαζούχ.

Γρήγορα, άρχισαν να ακούγονται φωνές. Ήταν ο υπουργός Οικονομικών που σε έξαλλη κατάσταση «απαντούσε» στις νέες απαιτήσεις της τρόικας, που είχε πάει στη συνάντηση με νέα ατζέντα στο καυτό ζήτημα της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, σηκώθηκε από την καρέκλα του και όρθιος μπροστά στον μουτρωμένο Πολ Τόμσεν άρχισε να φωνάζει ότι περιθώρια για άλλα μέτρα δεν υπάρχουν.

«Mη μας πιέζετε άλλο. Αν θέλετε και άλλα μέτρα, τότε πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και δώστε τα στον Τσίπρα... Να σας δώσω το τηλέφωνο του Τσακαλώτου (σ.σ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με σπουδές στην Οξφόρδη ) να συζητάτε μαζί του» φέρεται να είπε ο Γιάννης Στουρνάρας σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής.

Για λίγο έπεσε σιωπή. Παγωμάρα. Αλλά στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν και – σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- όλοι συμφώνησαν πως είναι νωρίς ακόμη για να εκτιμήσουν που θα πάνε φέτος τα δημοσιονομικά. Η τρόικα πάντως πιστεύει πως υπάρχει δημοσιονομικό κενό 1,3 εκατ. ευρώ το 2013 από υστέρηση φορολογικών εσόδων και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά αποδέχτηκε πως η ρύθμιση του Μαΐου για τις όφειλες προηγούμενων ετών, που θα φτάσει και τις 48 δόσεις, θα βοηθήσει.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...