Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η πιο μαύρη ώρα είναι τώρα...


Η πιο μαύρη ώρα είναι τώρα...Η ΑΕΚ υποβιβάζεται στη Β' Εθνική

Κι όμως. Αυτό που όλοι φοβούνταν ήρθε. Και ήρθε για την ΑΕΚ με το χειρότερο τρόπο. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, που ιδρύθηκε από μία παρέα προσφύγων λίγα μόλις χρόνια μετά το Μεγάλο Διωγμό του 1922, βρίσκεται στη Β' Εθνική.

Κι όλα αυτά, ενώ μόλις μια ισοπαλία για τους κιτρινόμαυρους θα ήταν αρκετή. Παρόλ' αυτά, ούτε η αλλαγή προπονητή άλλαξε κάτι – τι θα μπορούσε να αλλάξει άλλωστε -, ούτε οι παρόλες των υπευθύνων και μη, δεξιά και αριστερά, ότι η ομάδα θα σωθεί γιατί δεν της αξίζει να πέσει. Κι όμως. Μπορεί να μην της άξιζε να πέσει κατηγορία, αν λάβει κανείς υπόψιν το όνομα και την ιστορία της, όμως συνυπολογίσει κανείς τις διοικητικές ατασθαλίες στο στρατόπεδο της ομάδας τα τελευταία χρόνια, μπορεί να καταλάβει τι μπορεί να την οδήγησε από τα σαλόνια στα αλώνια.

Η ΑΕΚ το μόνο που ήθελε το βράδυ της Κυριακής ήταν η ισοπαλία για να μπορέσει να μείνει στη Super League και να αφήσει στην πλάτη της Πανθρακικό και Κέρκυρα, η οποία είχε ούτως ή άλλως υποβιβαστεί. Όμως ένα αυτογκόλ του Μπουγαΐδη ήρθε να ρίξει στο καναβάτσο τους κιτρινόμαυρους. Το ταμπλό στο Ολυμπιακό Στάδιο έγραψε: ΑΕΚ – Πανθρακικός: 0 – 1. Τα επεισόδια ήταν το επόμενο βήμα. Οι χούλιγκαν μπήκαν στο γήπεδο για να ολοκληρώσουν το έργο που παίχτηκε το βράδυ της 14ης Απριλίου, και που δεν είχε το τέλος που όλοι θα περίμεναν.

Για την ιστορία, η ΑΕΚ γιόρταζε το Σάββατο, τα 89α γενέθλια από την ίδρυσή της, αλλά ίσως κι αυτά που θα θυμάται περισσότερο από ποτέ. Τα πέτρινα χρόνια δεν ξεκίνησαν σήμερα για την ομάδα. Η κατρακύλα δεν ήρθε από τη μία στιγμή στην άλλη. Πρόεδροι και παράγοντες παρέλασαν τις τελευταίες εβδομάδες από ανακριτικά γραφεία και όχι μόνο, δίνοντας εξηγήσεις για έξοδα και άλλου είδους ανεξήγητες οικονομικές δαπάνες που έφεραν την ΑΕΚ, στο σημείο που σήμερα έφτασε.

Για την ΑΕΚ τα γενέθλια δεν είχαν την καλύτερη κατάληξη. Όπως κι αν το δει κανείς – μετά από έναν αγώνα που διακόπηκε λόγω επεισοδίων – μπορεί και η σημερινή ημέρα να ανοίξει μια νέα σελίδα. Αρκετά συχνά συνηθίζουμε να λέμε ότι “κάθε τέλος και μια νέα αρχή”. Γιατί όχι και για την ΑΕΚ; Για μία ακόμα φορά η ιστορία θα το δείξει...

*Σημειώνουμε ότι απομένει μία ακόμα αγωνιστική για τη λήξη του πρωταθλήματος, όπου η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Βάσει κανονισμού όμως, ο διαιτητής μπορεί να γράψει στο φύλλο αγώνα ότι ο αγώνας διεκόπη λόγω επεισοδίων κάτι που σημαίνει αφαίρεση βαθμών και άρα τον οριστικό της υποβιβασμό.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...