Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ηλεία: Συνελήφθησαν και απολογούνται τη Δευτέρα οι τρεις επιστάτες για τους πυροβολισμούς στη Νέα Μανολάδα (PHOTO + VIDEO)


 
Αθώοι δηλώνουν διά μέσου των συνηγόρων τους οι τρεις παραγωγοί που κατηγορούνται για το μακελειό με τους αλλοδαπούς στη Μανολάδα. Και οι τρεις συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής από τις Αρχές, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, η οποία τους άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην Ανάκριση, απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας.

Η σύλληψη των τριών έγινε γύρω στις 11 το πρωί της Παρασκευής και οι δύο εξ αυτών, τα δύο αδέλφια 21 και 27 ετών, συνελήφθησαν μέσα στο γραφείο του δικηγόρου τους κ. Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλου, πολύ κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας επί της οδού Φιλελλήνων. 
Παρουσία Εισαγγελέως
Από νωρίς υπήρχαν πληροφορίες ότι οι φερόμενοι δράστες επρόκειτο να παραδοθούν, η πληροφορία ωστόσο που φέρεται ότι υπήρξε για την παρουσία τους στο γραφείο του δικηγόρου τους, κινητοποίησε τις Αρχές και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, μαζί με τους αξιωματικούς, αστυνομικούς και παρουσία της Εισαγγελέως Αμαλιάδας κας Ειρήνης Τζίβα, μετέβησαν στο δικηγορικό γραφείο και συνέλαβαν τα δύο άτομα. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας αλλά και οι περίοικοι παρακολούθησαν έκπληκτοι την σύλληψη των δύο ατόμων που το τελευταίο τριήμερο έχουν γίνει το νούμερο ένα θέμα συζήτησης.
Την ίδια ώρα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προχώρησαν στη σύλληψη και του τρίτου ατόμου που αναζητούσαν, του 39χρονου, ο οποίος εκινείτο πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας.
Υπέδειξαν το σημείο
Και οι τρεις οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, όπου ολοκληρώθηκε η δικογραφία με τη λήψη των καταθέσεων, ενώ αργά το μεσημέρι οι δύο εξ αυτών οδηγήθηκαν σε περιοχή της Μανωλάδας και υπέδειξαν στους αστυνομικούς πού ήταν κρυμμένο το κυνηγετικό όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο μακελειό με τους αλλοδαπούς.
Αν και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση, το όπλο ήταν κρυμμένο ανάμεσα σε θάμνους. Στο σημείο μετέβη και η Σήμανση, η οποία πήρε στοιχεία από τον χώρο και το όπλο μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.
Ποινικές διώξεις
Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, η οποία τους άσκησε ποινικές διώξεις για εμπορία ανθρώπων κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία. Μετά την παραπομπή τους στην Ανάκριση, ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί.

Και οι τρεις ήταν αμίλητοι κατά τη διάρκεια της προσαγωγής τους και παρά τα ερωτήματα των δημοσιογράφων δεν θέλησαν να πουν τίποτα.
Για την υπόθαλψη
Στο μεταξύ, την Παρασκευή δικάστηκε στο αυτόφωρο ο 38χρονος που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματιών, καθώς φέρεται ότι πέρασαν από το σπίτι του οι δράστες, και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τεσσάρων μηνών με αναστολή.
Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ένα ακόμη άτομο που επίσης κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματιών και ζήτησε και πήρε προθεσμία και θα δικαστεί σήμερα.
Το μεσημέρι της Δευτέρας θα απολογηθεί στον Ανακριτή Αμαλιάδας και ο επιχειρηματίας που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Πύργου. Εισαγγελέας και Ανακριτής μετέβησαν την Πέμπτη το βράδυ στο Νοσοκομείο και ασκήθηκε ποινική δίωξη στον 57χρονο, παρουσία και του δικηγόρου του κ. Σάκη Κότσιφα.
Στο μεταξύ, την Παρασκευή οδηγήθηκαν εκ νέου στο αυτόφωρο οι τέσσερις καλλιεργητές φράουλας που είχαν συλληφθεί για παράνομη απασχόληση μεταναστών, ωστόσο η εκδίκαση αναβλήθηκε για τις 26 Απριλίου, προκειμένου να παραστεί και να καταθέσει ως μάρτυρας ένας αστυνομικός και οι τέσσερις παραγωγοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Συνήγοροι υπεράσπισής τους, είναι ο κ. Σάκης Κότσιφας και ο κ. Σπύρος Χαρώνης.

Ολο το χρονικό της σύλληψης
15:35 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του patrisnews, βρέθηκε -πιθανότατα κρυμμένο σε θάμνο- ένα από τα όπλα με τα οποία πυροβόλησαν οι δράστες τους εργάτες απο το Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για κυνηγετικό όπλο. Οι τρεις συλληφθέντες παραμένουν κρατούμενοι στην Ασφάλεια Αμαλιάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, πρώτος συνελήφθη ο 21χρονος Κωνσταντίνος Χαλούλος, σε δρόμο της Αμαλιάδας, από άνδρες της ΟΠΚΕ, που διενεργούσαν ελέγχους.
Λίγο αργότερα και παρουσία εισαγγελέα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εισέβαλαν σε δικηγορικό γραφείο της Αμαλιάδας, όπου βρίσκονταν οι άλλοι δύο επιστάτες, για να διαπραγματευτούν μέσω δικηγόρου τους, την παράδοσή τους στην αστυνομία.
Πρόκειται για τους Θεόδωρο Αποστολόπουλο, 39 ετών και τον 27χρονο Γιώργο Χαλούλο (αδελφό του 21χρονου).
Υπενθυμίζουμε ότι κρατείται και ο 57χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας στα χωράφια της οποίας έγινε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στους Μπαγκλαντεζιανούς.
Την Παρασκευή συνελήφθη ακόμη ένας 38χρονος για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς όπως φαίνεται παρείχε κατάλυμα στους καταζητούμενους επιστάτες.
Την Πέμπτη, είχε συλληφθεί ένας άλλος 38χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα για χρονικό διάστημα κάποιων ωρών παρείχε κατάλυμα σε δύο από τους τρεις καταζητούμενους επιστάτες, οι οποίοι είναι φίλοι του.
Ένας εκ των επιστατών, ο 27χρονος, έχει παρελθόν με παρόμοια βίαιη ενέργεια σε βάρος αλλοδαπού, στην ίδια περιοχή. Η υπόθεση αυτή δεν έχει εκδικαστεί ακόμη.
Προκειμένου να διερευνηθεί εάν οι τρεις επιστάτες εμπλέκονται και σε άλλες ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, κλιμάκιο του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ασφαλειας Αττικής βρίσκεται στη Μανωλάδα.
Η δικογραφία που σχηματίζεται για τους πυροβολισμούς εις βάρος των μεταναστών αφορά σε κακουργηματικά αδικήματα, ενώ για τον επιχειρηματία-καλλιεργητή φράουλας, έναν 57χρονο, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στη Λάππα Αχαΐας, οι κατηγορίες είναι ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

11.20... Οι συλλήψεις των τριών επιστατών έγιναν στην πόλη της Αμαλιάδας και πιο συγκεκριμένα σε δικηγορικό γραφείο όπου είχαν πάει προκειμένου να διαπραγματευθούν την παράδοση τους αναφέρουν νεότερες πληροφορίες του patrisnews.com.


11.03... Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του patrisnews.com πριν λίγο πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις των τριών επιστατών ηλικίας 39, 27 και 21 ετών...

*Φωτο από το φωτογραφείο Δρακόπουλου
 patrisnews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...