Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ηλεία: Επιχείρηση διάσωσης για 75χρονο σε δύσβατη πλαγιά (Νεότερη ενημέρωση 15:22)


diasosi
(χθεσινή ενημέρωση )
Επιχείρηση διάσωσης ενός άντρα περίπου 75 ετών στην περιοχή του χωριού Τσίπιανα στην ορεινή Ηλεία, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα. Άνδρες της Πυροσβεστικής, διασώστες
του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο όπου ένας άντρας σε απόκρυμνη περιοχή τραυματίστηκε σπάζοντας - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ilialive.gr - το πόδι του.

Δύο φιλικά του πρόσωπα που βρίσκονταν μαζί του ειδοποίησαν για βοήθεια και στήθηκε επιχείρηση διάσωσης και ουσιαστικά ασφαλούς μεταφορά του τραυματία.

Λόγω της μορφολογίας του εδάφους, οι διασώστες επέλεξαν να μεταφέρουν με προσοχή τον τραυματία με φορείο σε σημείο πιο μακρινό που θα μπορέσουν να τον κατεβάσουν στον δρόμο, καθώς εκεί που βρισκόταν δεν ήταν καθόλου εύκολη η μεταφορά με το φορείο.

Νεότερη ενημέρωση 15:22

Ο ηλικιωμένος άντρας από την Πάτρα είχε μεταβεί στην περιοχή των Τσιπιάνων, όπως συχνά ανέφερε ότι κάνει, για πεζοπορία. Δυστυχώς όμως σε κάποιο σημείο παραπάτησε και χτύπησε το πόδι του.

Στο σημείο που βρισκόταν ήταν αδύνατη η μεταφορά του με κάθε άλλο τρόπο, πλην της επέμβασης της Πυροσβεστικής με διασωστικό φορείο. Έτσι οι πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχ. Ολυμπίας ανέβηκαν στην πλαγιά και κατέβασαν με ασφάλεια τον ηλικιωμένο που είχε τραυματιστεί.
Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...