Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Δήλωση Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριου Αρβανίτη




Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Γραφείο Τυπου  


















Δελτίο Τύπου



Δήλωση Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριου Αρβανίτη με αφορμή τη γόνιμη  δημοπράτηση – στις 30 Απριλίου 2013- της ανάπλασης των αποθηκών του ΑΣΟ Λεχαινών και του περιβάλλοντα χώρου, έργο που χρημαδοτείται απ’ το ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 2.100.000 ευρώ.

«Η  ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανάπλασης των αποθηκών του ΑΣΟ στα Λεχαινά έγινε στα πλαίσια της αναβίωσης των πολιτισμικών διαδρομών.

Εκτός απ’ την άμεση αναβάθμιση,  με το έργο των 2 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ επιτυγχάνουμε την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και την προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ανάτασης  για το σύνολο του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο δίνει «ζωή » σε μια ολόκληρη περιοχή και η ολοκλήρωσή του θα την ενσωματώσει- ως ζωντανό κύτταρο- στη σύγχρονη  κοινωνικοοικονομική δραστηριότητα, η οποία θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας και θα  ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της περιφερειακής οικονομίας σε διαφόρους τομείς, όπως στον τουρισμό και τις  εναλλακτικές μορφές αυτού (συνεδριακό, πολιτιστικό κ.λ.π.).


Συνοπτική περιγραφή έργου

Το έργο αφορά στην επανάχρηση τριών αποθηκών του ΑΣΟ Λεχαινών, ως πολιτιστικό πολυχώρο, αξιοποιώντας τα υπάρχοντα πέτρινα κτήρια και τον περιβάλλοντα χώρο τους (ήπια προσαρμογή με οικολογική δόμηση), με τις κατάλληλες αρχιτεκτονικές και λοιπές παρεμβάσεις ( αποκατάσταση βλαβών φέροντος οργανισμού και στέγης από τη φθορά του χρόνου, την πλημμελή συντήρηση και τη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, Η/Μ εγκαταστάσεις, πρόσβαση για ΑμεΑ, κ.λ.π.).

Εκ των αποθηκών, στην πρώτη προς το νότο θα υπάρχει φουαγιέ, αναψυκτήριο, χώρος βιβλιοθήκης και επιμόρφωσης.
Στην δεύτερη θα γίνει χώρος πολλαπλών χρήσεων με κατάλληλο κινητό εξοπλισμό και χωρίσματα, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει είτε ως θεατρικός / συναυλιακός χώρος, είτε ως αίθουσα συνεδριάσεων και τηλεδιασκέψεων αλλά και περιοδικών εκθέσεων και παρουσιάσεων.

Η τρίτη θα μπορεί να λειτουργήσει είτε ως αίθριο- κηποθέατρο παράλληλα με πολιτιστικές εκδηλώσεις, είτε ως εκθεσιακός χώρος σταφίδας- τοπικών προϊόντων, αλλά και συναντήσεων για τα πολιτιστικά δρώμενα.



Η παρέμβαση ολοκληρώνεται με:


1)Τη διαμόρφωση και βελτίωση βατότητας της οδού που διέρχεται έμπροσθεν του οικοπέδου ανέγερσης του νέου Λυκείου Λεχαινών, εξασφαλίζοντας έτσι την προσπελασιμότητα τόσο προς τον υπό ανάπλαση χώρο των αποθηκών του ΑΣΟ, όσο και στη διασύνδεση της ευρύτερης περιοχής με το υπόλοιπο αστικό κέντρο της πόλης. Με τις κατάλληλες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις θα ανακουφιστεί η ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού με προσβάσεις  για ΑμεΑ και για την ασφάλεια του συνόλου των πεζών. Προβλέπεται δε η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ηλεκτροφωτισμού με φωτοβολταϊκά πλαίσια.

2)Την κατασκευή πεζοδρομίου στο τμήμα της οδού Ανδρουτσοπούλου, που εφάπτεται με το οικόπεδο των αποθηκών.

3)Πληροφοριακές/ ενημερωτικές πινακίδες.

4)Προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού.

5)Παρέμβαση ήπιας κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...