Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΚΑΙ ΕΞΙ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ. ΑΡΙΘ. 5/2013 ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ Π.Σ.

14 Ιουνίου 2013

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε.Α.

Ακαδημίας 20, 106 71 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 36 75 440 FAX : 36 75 530

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Απόφαση υπ’ αριθμ. 5/2013

Περίληψη:

Το ΔΠΣ ομόφωνα έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέους τους συν. Άρη Πορτοσάλτε, Μανώλη Βουλαρίνο, Δημήτρη Γιαγτζόγλου, Γιώργο Ψάλτη, Νίκο Υποφάντη, Αναστασία Κοσιώνη, και Βασίλη Λυριτζή, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη του ΠΠΣ, για αντιδεοντολογική (αντισυνδικαλιστική) συμπεριφορά.

Διατηρούνται ομόφωνα οι πρωτοβάθμιες ποινές:

Στο συν. Άρη Πορτοσάλτε επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Στο συν. Μανώλη Βουλαρίνο επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Στο συν. Δημήτρη Γιαγτζόγλου επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 3 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Στο συν. Γιώργο Ψάλτη επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Στο συν. Νίκο Υποφάντη επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Στη συν. Αναστασία Κοσιώνη επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Στο συν. Βασίλη Λυριτζή επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών ΗΕΑ, συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013, στα επί της οδού Ακαδημίας 20 γραφεία του, υπό την προεδρεία της προέδρου Μιμής Τουφεξή και με την παρουσία των τακτικών μελών, Ελένης Τράϊου, Πάνου Τσίρου, των αναπληρωματικών μελών Γιώργου Αξελού και Γιάννη Σπανδωνή, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εξετάσει την από 26.03.13 έφεση των συν. Άρη Πορτοσάλτε, Μάνου Βουλαρίνου, Δημήτρη Γιαγτζόγλου, Γιώργου Ψάλτη, Νίκου Υποφάντη, Αναστασίας (Σίας) Κοσιώνη, Βασίλη Λυριτζή, κατά της υπ’ αριθμ. 4/2013 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Η έφεση ασκήθηκε εμπρόθεσμα και το Συμβούλιο προχώρησε στην αποδεικτική διαδικασία.

Ελλείψει απαρτίας στην πρώτη συνεδρίαση (16.05.13) η απόφαση ελήφθη στις 23.05.13, οπότε διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία.

Το ΠΠΣ έκρινε oμόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέους τους συν. Άρη Πορτοσάλτε, Μάνο Βουλαρίνο, Δημήτρη Γιαγτζόγλου, Γιώργο Ψάλτη, Νίκο Υποφάντη, Αναστασία Κοσιώνη και Βασίλη Λυριτζή, για αντιδεοντολογική (αντισυνδικαλιστική) συμπεριφορά και επέβαλε τις ποινές:

Στο συν. Άρη Πορτοσάλτε με ψήφους 3 έναντι 2, προσωρινή διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή ενός έτους.

Στο συν. Μανώλη Βουλαρίνο ομόφωνα προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Στο συν. Δημήτρη Γιαγτζόγλου ομόφωνα προσωρινή διαγραφή 3 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Στο συν. Γιώργο Ψάλτη ομόφωνα προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Στο συν. Νίκο Υποφάντη ομόφωνα προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Στη συν. Αναστασία Κοσιώνη με ψήφους 4 έναντι 1, προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 3 μηνών.

Στο συν. Βασίλη Λυριτζή με ψήφους 4 έναντι 1, προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 3 μηνών.

 

Το ΠΠΣ, για την ίδια υπόθεση, έκρινε παμψηφεί πειθαρχικά ελεγκτέους, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και ιζ’ του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. 1, εδ. α’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, τους συν. Κονδυλία Παρασκευά, στην οποία ομόφωνα επέβαλε την απλή επίπληξη και τον συν. συν. Γιώργο Κεραμιτζόγλου, στον οποίο επέβαλε ομόφωνα την επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.

Η δίωξη που άσκησε το ΠΠΣ (υπ’ αριθμ. 40/24.04.12 συνεδρίαση), είχε ως εξής:

«Το ΠΠΣ λαμβάνοντας υπόψη τις ενώπιόν του καταθέσεις του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, συν. Δημ. Τρίμη και του εκπροσώπου των δημοσιογράφων του Ρ/Σ «Σκάι» στο Μικτό Συμβούλιο, συν. Λεων. Σακλαμπάνη, ασκεί αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά των συν. Άρη Πορτοσάλτε, Μάνου Βουλαρίνου, Δημήτρη Γιαγτζόγλου, Γιώργου Ψάλτη, Νίκου Υποφάντη, Αναστασίας (Σίας) Κοσιώνη, Βασίλη Λυριτζή, Κονδυλίας (Λίας) Παρασκευά, Γιώργου Κεραμιτζόγλου.

Εγκαλούνται για το ότι ενώ η ΕΣΗΕΑ με την από 15.12.11 ανακοίνωσή της, κήρυξε 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ «Σκάι» στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2011, αναφορικά με την τακτική της εργοδοσίας να υπογραφούν άμεσα ατομικές συμβάσεις εργασίας, με στόχο τη μείωση μισθών κατά 20%, εκείνοι εργάστηκαν κανονικά, παραβιάζοντας την κηρυχθείσα απεργία του Σωματείου μας.

Παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και ιζ’ του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. 1, εδ. α’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας».

Η απόφαση καθαρογράφηκε, την Πέμπτη, 06.06.13.

 

Η πρόεδρος                                                                                                              Η γραμματέας

 

Μιμή Τουφεξή                                                                                                Μαρία Χριστοφοράτου

 

 http://apokalypseis.com/?p=2918

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...