Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ξεκινά το Φεστιβάλ Καβασίλων - Εστία πολιτισμού το ανοιχτό θέατρο


kavasilaΈνα σημαντικό  καλλιτεχνικό φεστιβάλ παίρνει «σάρκα και οστά» στον δήμο Πηνειού, η έναρξη του οποίου συμπίπτει με την παράδοση ενός λειτουργικού και πλήρως
ανανεωμένου χώρου, στο ανοιχτό πέτρινο θέατρο των Καβασίλων. Το θέατρο παραδίδεται σε δύο μέρες για χρήση στους κατοίκους όχι μόνο της περιοχής και του δήμου Πηνειού, αλλά ολόκληρης της πεδινής Ηλείας.

Κατά τη χθεσινή ημέρα έγινε η  τελική δοκιμή των εγκαταστάσεων του θεάτρου, αλλά και επιθεώρηση στις τελευταίες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, στην οποία παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καβάσιλων Διονύσιος Ζορμπάνος και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου  Δημήτρης Βασιλόπουλος.

«Το θέατρο των Καβασίλων θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα των εκδηλώσεων πολιτισμού του δήμου μας» ανέφερε  ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου κ. Δ. Βασιλόπουλος και συνέχισε: «Ένα όνειρο του παλιού προέδρου των Καβασίλων κ. Χρήστου Μάλλιαρη που το «τίμησα» για 20 συνεχόμενα χρόνια ως εκπαιδευτικός με τους μαθητές μου γίνεται σήμερα πραγματικά. Ποτέ άλλοτε δεν έχουν δοθεί τόσα πολλά χρήματα για το θέατρο των Καβασίλων και θέλω να ευχαριστήσω σε αυτό τον δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό, του οποίου αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία».

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καβασίλων κ. Δ. Ζορμπάνος επεσήμανε: «Σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 9 μήνες από την έναρξη των εργασιών, το έργο ολοκληρώθηκε δίνοντας πλέον νέα πνοή και νέα δυναμική στην Τοπική Κοινότητα των Καβασίλων. Είμαστε οι συνεχιστές του έργου που για πάρα πολλά χρόνια είχε αναλάβει με τις δυνάμεις του ο τότε πρόεδρος των Καβασίλων και πρόεδρος του Πολιτιστικού μας Συλλόγου κ. Χρήστος Μάλλιαρης. Θέλω να ευχαριστήσω το δήμο και τη δημοτική αρχή γιατί όταν ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε και να οραματιζόμαστε αυτό το έργο πριν από ενάμιση περίπου χρόνο δεν περιμέναμε ότι θα είχαμε έτοιμο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».
 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Οι εκδηλώσεις στο θέατρο  Καβασίλων ξεκινούν το Σάββατο, με ένα μουσικό αφιέρωμα από τους μαθητές του Λυκείου Βαρθολομιού στο ρεμπέτικο τραγούδι. Την Κυριακή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαστούνης και περιχώρων «Η Αρχαία Ήλις»  θα παρουσιάσει τα χορευτικά του τμήματα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 30 Ιουνίου, αυτή τη φορά στο Τραγανό, με μια μουσική βραδιά από το σχήμα «Χρώματα της Ήλιδας». Στις 17 Αυγούστου ο Σύλλογος Νεολαίας Καβασίλων διοργανώνει  συναυλία στο θέατρο  των Καβασίλων με την Ευρυδίκη και τον Δημήτρη Κοργιαλά.

Στις 20 Αυγούστου τη «σκυτάλη» παίρνει  η θεατρική παράσταση «Υπάρχει και φιλότιμο» με τον ηθοποιό Γιώργο Παρτσαλάκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στις 28 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί άλλη μία παράσταση και συγκεκριμένα η θεατρική μεταφορά του «Άνδρες έτοιμοι για όλα».

Στις 4 Αυγούστου η Συναυλιακή Λαϊκή Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Πύργου θα προσφέρει στο κοινό μια όμορφη μουσική βραδιά. Τέλος, στις 25 Αυγούστου, ο ιερέας π. Γεώργιος Χαρβαδέλας θα παρουσιάσει το θέμα: «Η επίγεια πορεία της Παναγιάς και τα χριστιανικά προσκυνήματα στο Άγιος Όρος».
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...