Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΗΛΕΙΑ :Ηλεία: Η πρώτη καυτή εβδομάδα του φετινού καλοκαιριού – αναλυτική πρόγνωση


7/06/2013 - 12:40
kausonasΚαυτή η νέα εβδομάδα, η πρώτη του φετινού καλοκαιριού, με την θερμοκρασία στα όρια του καύσωνα 37-38οC το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη.
Τοπικά δεν αποκλείονται τιμές 39 με 40οC, καθώς θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί άνεμοι έως ισχυροί 6 μποφόρ οι οποίοι θα δρούν ως καταβάτες. Έτσι ονομάζονται οι άνεμοι που διέρχονται από βουνό και διαχέονται σε πεδινές περιοχές, αυτοί οι άνεμοι εξαιτίας του ότι ακολουθούν καθοδική πορεία γίνονται πυκνότεροι και ως εκ τούτου είναι θερμοί εκ φύσεως, με αποτέλεσμα να εκτοξεύουν τον υδράργυρο σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών το παραπάνω διήμερο.

Αισθητή θα αρχίσει να γίνεται και η αστική θερμονησίδα, όπου τα βράδια η ζέστη θα είναι έντονη στα κέντρα των πόλεων. Στα παραθαλάσσια η κατάσταση θα είναι υποφερτή με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 33 με 34οC.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στο τέλος της εβδομάδας οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς ρίχνοντας τον υδράργυρο, ωστόσο η αίσθηση της ζέστης θα είναι έντονη καθώς θα αυξηθούν σημαντικά τα ποσοστά υγρασίας.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:
Την Τρίτη 18/6, ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί στους 19 με 20oC στα πεδινά, 16 με 17oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 34 με 35οC, τοπικά 36οC στα πεδινά, 30 με 31oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...