Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Στην Αμαλιάδα για να απολογηθεί ο 27χρονος Αλβανός που σκότωσε τον βενζινοπώλη στην Κυλλήνη

Εργαζόταν ως βοσκός σε κτηνοτροφική μονάδα – Αναζητούνται ακόμη δυο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα
Στον Ανακριτή Αμαλιάδας πρόκειται να μεταφερθεί ο 27χρονος Αλβανός ο οποίος και καταζητείτο ως μέλος της σπείρας που διέπραξε στις 31 Μαΐου την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε βενζινάδικο στην περιοχή της Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης στην Ηλεία με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 63χρονου ιδιοκτήτη του πρατηρίου.

Ο νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη στην περιοχή της Νεράιδας Κοζάνης με επεισοδιακό τρόπο από τους αστυνομικούς του Τμήματος Σερβίων, του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης  Σερβίων και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, οι οποίοι σε συνεργασία και με πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, έφθασαν στα… ίχνη του 27χρονου.
Το… νέο επάγγελμα του νεαρού, ήταν βοσκός. Και σε κτηνοτροφική μονάδα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. Όταν κατάλαβε ότι τον είχαν πλησιάσει οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., τράπηκε σε φυγή και προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από πυκνή βλάστηση σε δύσβατη περιοχή.
Για κακή του τύχη όμως, εντοπίστηκε μετά από λίγη ώρα και συνελήφθη αφού προέβαλε, όμως σθεναρή αντίσταση.
Αρχικά θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής και στη συνέχεια θα μεταφερθεί μέχρι και την Ηλεία προκειμένου να απολογηθεί για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.
Μεταξύ των κατηγοριών που του έχει απαγγελθεί είναι: ληστεία κατά συναυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρα ληστείας, απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, απλή συνέργεια σε απόπειρα ληστείας, εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου «περί Όπλων», πράξεις που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Όπως ανέφεραν στο PatrasTimes, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην Ηλεία, η συμβολή της ηγεσίας και των αστυνομικών της Α.Δ. Κοζάνης στον εντοπισμό και τη σύλληψη του νεαρού ήταν σημαντική και θα βοηθήσει στην περαιτέρω εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας
Χθες (03-07-2013) τις βραδινές ώρες, αστυνομικοί  του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων, του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης  Σερβίων και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, συνέλαβαν στη Νεράιδα Κοζάνης 27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης  για ληστείες, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου περί όπλων καθώς και δύο ημεδαπούς  (54 και 46 χρονών) στα Σέρβια Κοζάνης, για παράνομη απασχόληση.
Συγκεκριμένα, χθες (03-07-2013) το βράδυ, στη Νεράιδα Κοζάνης, συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Αμαλιάδας, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για: ληστεία κατά συναυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρα ληστείας, απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, απλή συνέργεια σε απόπειρα ληστείας, εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου «περί Όπλων», πράξεις που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Ο 27χρονος εντοπίστηκε στη Νεράιδα Κοζάνης να εργάζεται ως βοσκός σε κτηνοτροφική μονάδα συνιδιοκτησίας των δύο συλληφθέντων ημεδαπών, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια. Αντιλαμβανόμενος την προσπάθεια των αστυνομικών να τον συλλάβουν, τράπηκε σε φυγή και εκμεταλλευόμενος το δύσβατο και τη βλάστηση της περιοχής κρύφτηκε προσωρινά, ενώ στη συνέχεια αφού εντοπίστηκε συνελήφθη, αντιστεκόμενος σθεναρά. 
Σε βάρος του 27χρονου που βρισκόταν παράνομα στη χώρα, εκκρεμούσε και Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠρωΪνή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...