Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Καλοκαίρι γεμάτο πολιτισμό – 55 εκδηλώσεις το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης


festivalΤο αναλυτικό πρόγραμμα του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης παρουσίασε
ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Αρβανίτης, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε  χθες σε εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Δήμαρχος, πλαισιωμένος από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Μουσικοσυνθέτη κ. Γιώργο Βούκανο και τα μέλη του “Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος” ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναδρομή στην περσινή - επιτυχημένη χρονιά του θεσμού που έλαβε την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και αξιολογήθηκε ως ένα από τα πέντε καλύτερα (από το ΥΠΠΟ) σε όλη την Επικράτεια.

«Φέτος το Φεστιβάλ του Δήμου μας ενδύεται τον μανδύα της Διεθνοποίησης», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Αρβανίτης εστιάζοντας στον γεγονός ότι η περσινή πετυχημένη χρονιά είχε ως αποτέλεσμα πολλές διεθνείς παραγωγές να ζητούν την ένταξή τους στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης κα Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει φέτος 55 εκδηλώσεις και σε αυτό συμμετέχουν διεθνή σχήματα, έλληνες καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας, καθώς και οι τοπικοί σύλλογοι που παράγουν πολιτισμό και αποτελούν ζωντανό και δραστήριο  κομμάτι της τοπικής κοινωνίας» είπε ο δήμαρχος λίγο πριν δώσει το λόγο στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Γιώργο Βούκανο. Ευχαρίστησε δε τους συνεργάτες του στο νομικό πρόσωπο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος για την μεγάλη προσπάθεια μέχρι σήμερα και την προσπάθεια στο μέλλον. Μοναδικός στόχος η προαγωγή και ανάδειξη των περιουσιακών στοιχείων του δήμου και μέσα από τον πολιτισμό να προσελκύσουμε τουρισμό και επενδύσεις, Μεγαλόπνοος στόχος…

«Μετά από την μεγάλη επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου
Ανδραβίδας - Κυλλήνης, έχουμε την χαρά με το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού να δώσουμε μια ακόμα δυναμική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας αλλά και μια μοναδική και αυθεντική παρουσία της περιοχής μας στο εξωτερικό. Με πρωτότυπες θεματικές ενότητες που έχουν γίνει πλέον πολιτισμικοί θεσμοί στον Δήμο μας, όπως οι Μεσαιωνικές Ημέρες Καλοκαιριού, Οι Νύχτες Κάστρου, οι Γιορτές της Θάλασσας, τα Τραγούδια του Σταθμού, αλλά και νέες θεματικές ενότητες όπως Οι Μουσικές του Κόσμου, Το Θέατρο στον Τόπο μας και οι μοναδικές καλοκαιρινές μουσικές αποδράσεις στις παραλίες μας με τίτλο Summer Moonlight Beach Party, δίνουν μια πολιτιστική ανάσα για όλες τις ηλικίες.

Με μοναδικές συνεργασίες με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, καθώς και με καταξιωμένα μουσικά σύνολα από ολόκληρο τον κόσμο το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αγκαλιάζει όλες τις Τέχνες και προβάλει την ιστορία και τον πολιτισμό, μέσα από τα μνημεία και τις φυσικές μας ομορφιές. Χωρίς να ξεχνάμε τις τοπικές μας παραδόσεις εντάξαμε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ από την πρώτη κιόλας στιγμή , τα πανηγύρια αλλά και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, συμπορευόμαστε και με την συνεργασία και την εθελοντική τους συμπαράσταση και βοήθειά τους, καθώς και με την αγάπη του κόσμου που από τη πρώτη στιγμή, αγκάλιασε αυτή τη προσπάθεια, συνεχίσουμε, να ανοίγουμε πανιά για να κάνουμε και φέτος το πιο όμορφο καλοκαιρινό μας ταξίδι στον πολιτισμό» είπε ο κ. Βούκανος μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου.

Για το φετινό θεσμό μίλησαν ακόμα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης λ. Κορομηλάς, ο πρόεδρος του Κάστρου κ. Νικολουτσόπουλος και το μέλος του Νομικού Προσώπου Άννα Γεωργοπούλου – Κοντόγιωργά.

Το πρόγραμμα
Επίσημη Έναρξη Σάββατο 13 Ιουλίου (21.30) στο Κάστρο Χλεμούτσι - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βαυαρίας 100 μουσικών του Bobblingen υπό τη διεύθυνση του Stephan Bergdolt ερμηνεύει το Συμφωνικό Ποίημα "Λόγια της πλώρης - Ανδρέα Καρκαβίτσα" σε μουσική Γιώργου Βούκανου και στίχους Μαίρης Βούκανου. Τραγουδά η Σοπράνο Κάτια Πάσχου και στην Αφήγηση η Βανέσα Γούπιου. Είσοδος Ελεύθερη.
Παρασκευή 12 Ιουλίου & Σάββατο 13 Ιουλίου: «Καλές Πρακτικές & Μεταφορά Τεχνογνωσίας για τη Βέλτιστη Εξυπηρέτηση του Δημότη» - Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
12 Ιουλίου Παρασκευή - έως 23 Αυγούστου Μεσαιώνικές ημέρες καλοκαιριού
14 Ιουλίου Κυριακή - Κάστρο Κυλλήνης (Χλεμούτσι) Ο Ερασιτεχνικός Θεατρικός Όμιλος Λεχαινών θα παρουσιάσει το έργο του Αλέκου Σακελλάριου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων της Νέας Θεματικής Ενότητας του Φεστιβάλ «Το Θέατρο στον Τόπο μας» Ελεύθερη Είσοδος
20 Ιουλίου Σάββατο - Συναυλία με τον Κώστα Τουρνά.
21 Ιουλίου Κυριακή - Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες - Παιδικό Θέατρο, από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου
22 Ιουλίου Δευτέρα - Παραλία Κάστρου - PORTO GROOVA σε μια μοναδική μουσική και χορευτική βραδιά με πανσέληνο με Rock, Latin, και Jazz Groove επιτυχίες. Στη νέα Θεματική ενότητα Moonlight Beach Party
23 Ιουλίου Τρίτη - Κάστρο (Χλεμούτσι) – «Τρωάδες Ευριπίδη με την Μαίρη Βιδάλη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Το Θέατρο στον Τόπο μας»
24 Ιουλίου Τετάρτη - Παραλία Μυρσίνης - με το Rock Συγκρότημα Illusion Στη νέα Θεματική ενότητα Moonlight Beach Party
26 Ιουλίου Παρασκευή - Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας - Παιδικό Θέατρο - Η Συναυλία των Ζώων από το Θέατρο Θυμέλη
27 Ιουλίου Σάββατο - Κάστρο Κυλλήνης (Χλεμούτσι) - Το Θέατρο Θυμέλη παρουσιάζει την Μουσική Παράσταση «Στην Μάνδρα του Αττίκ» Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα Συνθέτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νύχτες Κάστρου»
28 Ιουλίου Κυριακή - Λιμάνι Κυλλήνης - Συναυλία Μαρινέλλας και Κώστα Χατζή με το «Ρεσιτάλ» σε μια ονειρική συνύπαρξη του καλοκαιριού στην θεματική ενότητα «Γιορτές της Θάλασσας»
29 Ιουλίου Δευτέρα - ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΡΔΑΣ - Επιθεώρηση «Μέρκελ Έτοιμη για ...Φόλα». Ο Φώτης Μεταξόπουλος σκηνοθετεί και χορογραφεί την επίκαιρη επιθεώρηση “Μέρκελ έτοιμη για...”Φόλα” του Ντίνου Σπυρόπουλου. Πρωταγωνιστεί 10μελής θίασος με τους Στάθη Ψάλτη, Βάσια Τριφύλλη, Πασχάλη Τσαρούχα, Τάσο Χαλκιά, Σοφία Βογιατζάκη, κ.ά.
30 Ιουλίου Τρίτη - Αγ. Σοφία Ανδραβίδας - Μουσικό Χορευτική Εκδήλωση με το Χορευτικό Συγκρότημα της Κίνας. Συμμετέχει το χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας & Πεδινής Ηλείας _«Η Εστία» και η Φιλαρμονική Λεχαινών Ορφέας. Στην θεματική ενότητα ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
31 Ιουλίου Τετάρτη - Κάστρο (Χλεμούτσι) - Μουσικό Χορευτική Εκδήλωση με το Χορευτικό Συγκρότημα της Σερβίας. Συμμετέχουν τα χορευτικά Συγκροτήματα του Δήμου μας (Ανδραβίδας, Κάτω Παναγιάς, Στρουσίου, Κυλλήνης, Βουπρασίας) Στην θεματική ενότητα ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
1 Αυγούστου Πέμπτη - Κάστρο (Χλεμούτσι) - Summertime.. .the Concerts. Η Νίνα Λοτσάρη με ένα κλασσικό πρόγραμμα από γνωστές άριες Όπερας- Musicals και άλλα γνωστά μουσικά κλασσικά τραγούδια Ελλήνων και Ξένων Συνθετών, στη θεματική ενότητα Νύχτες Κάστρου.
2 Αυγούστου Παρασκευή - Διαδραστικός Κινηματογράφος για Παιδιά Πρωταγωνιστούν ο Άκης Σακελλαρίου, η Θέμις Μπαζάκα, η Ανέζα Παπαδοπούλου, η Ναταλία Δραγούμη, η Κατερίνα Τσαβάλου και άλλοι γνωστοί Ηθοποιοί.
3 Αυγούστου Σάββατο – Δημοτικό Σχολειό Ανδραβίδας - ο συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος μας ταξιδεύει με τα τραγούδια του σε μια δροσερή καλοκαιρινή συναυλία
4 Αυγούστου Κυριακή – Λιμάνι Κυλλήνης - Ο Γιώργος Νταλάρας & η Γλυκερία ερμηνεύουν Απόστολο Καλδάρα και το έργο Μικρά Ασία - Βυζαντινός Εσπερινός στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Γιορτές της Θάλασσας.
5 Αυγούστου Δευτέρα - Κάστρο Χλεμούτσι - Συναυλία με την Ελβετική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Crescendo από την Ζυρίχη με 50 Μουσικούς υπό τη διεύθυνση του Kathi Schmid - Lauber με έργα Συνθετών του 19ου -20ου αιώνα στο πλαίσιο της νέας θεματικής ενότητας του Φεστιβάλ με τίτλο «Μουσικές του Κόσμου».
6 Αυγούστου Τρίτη -ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΡΔΑΣ -Επιθεώρηση του Γιώργου Μακρή «ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ - ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓ ΑΔΕΣ» Κωμωδία των Γιώργου Μακρή, Κωνσταντίνας Ρουμελιώτη, Σκηνοθεσία: Γ. Μακρής. Ερμηνεύουν: Γ. Βασιλείου, Γ. Μακρής, Ν. Ζιάγκος, Εύα Λάσκαρη.
7 Αυγούστου Τετάρτη - Σταθμός ΟΣΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ - «Κανένας Άγγελος δεν αρρωσταίνει» Μια μουσική παράσταση με τραγούδια από την ελληνική και ξένη σκηνή και αναμεσά τους πινελιές ποιημάτων. Ένα ταξίδι στη μουσική και το λόγο, μέσα από σύγχρονες διασκευές (jazz, blues, rock, fusion). Μια μαγική διαδρομή μέσα από τα κομμάτια των Χατζιδάκη, Portishead, Μικρούτσικου, Anne Clark, Άσιμου, Nouvelle vague, τα παραδοσιακά τραγούδια. Παίζουν και ερμηνεύουν οι: Μαριάννα Γκέκα, Γ ιάννης Κούσης, Χάρης Μπότσης, Σόλης Μπαρκί
9 Αυγούστου Παρασκευή - Λιμάνι Κυλλήνης - Η καλοκαιρινή περιοδεία με την Ελεονόρα Ζουγανέλη με τίτλο «Μετακόμιση Τώρα», στην ενότητα Γιορτές της Θάλασσας
11 Αυγούστου Κυριακή - Παρασκευή -Κάστρο (Χλεμούτσι)- «Aria Passion» Ισπανική Μουσική Βραδιά για Κιθάρα Χορό και Φωνή με την διεθνούς φήμης Σοπράνο Κάτια Πάσχου με αφήγηση και με σκηνοθετική επιμέλεια για τις «Νύχτες Κάστρου».
12 Αυγούστου Δευτέρα - Λιμάνι Κυλλήνης - Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη θεματική ενότητα Γιορτές της Θάλασσας.
13 Αυγούστου Τετάρτη - «Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου..!» Επιθεώρηση με τον Χάρη Ρώμα - Αισθηματική κομεντί. Σκηνοθεσία: Χ. Ρώμας , Ερμηνεύουν: Χ. Ρώμας, Άν. Κουρή, Π. Μπουσουλόπουλος, Π. Πλάκα. Σκην.-κοστ.: Έβ. Σιούπη. Φωτ.: Ν. Μπονάρος.  Αισθηματική κομεντί με θέμα την κρίση της μέσης ηλικίας, τη φθορά του γάμου και τη ματαιοδοξία των καλλιτεχνών
14 Αυγούστου Τετάρτη -“ Μία αγκαλιά τραγούδια “ η μοναδική 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη ταξιδεύει στην Ελλάδα για να ερμηνεύσει ένα απόσταγμα από αγαπημένα τραγούδια, τόσο από την πρόσφατη όσο και από την διαχρονική της δισκογραφία μαζί με τον Γιώργο Περρή
16 Αυγούστου Παρασκευή Παραλία Κυλλήνης - ο διάσημος Dj Alexandros Christopoulos παρουσιάζει το SunSet 2 στο πιο δυνατό Beach Party του καλοκαιριού. Στη νέα Θεματική ενότητα Summer Moonlight Beach Party
16 Αυγούστου Παρασκευή - Σταφιδόκαμπος - Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό με τον Γιάννη Σπανό
17 Αυγούστου Σάββατο - Θέατρο με τους Αλέξανδρο Ρήγα - Δημήτρη Αποστόλου "Τα Παιδιά θα έρθουν στις Οκτώ Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Ρήγας, Βασιλική Ανδρίτσου.
18 Αυγούστου Κυριακή - Κάστρο Κυλλήνης (Χλεμούτσι) (στο εξωτερικό προαύλιο του Κάστρου) - Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύργου
24 Αυγούστου Σάββατο - Κάστρο (Χλεμούτσι) - Θέατρο με την Άννα Βαγενά στην θρυλική παράσταση «Το Γάλα»
28 Αυγούστου Τετάρτη - Κάστρο Κυλλήνης (Χλεμούτσι) Βραδιά Ανατολής με την Memnune Kazim και Ορχήστρα 20 ατόμων που διευθύνει ο Γιώργος Αραβίδης στην ενότητα Μουσικές του κόσμου.
29 Αυγούστου Πέμπτη - Κάστρο (Χλεμούτσι) - Σφήκες του Αριστοφάνη. Μετάφραση: Ρένια Πετράκη, Διασκευή - Σκηνοθεσία - Φωτισμοί: Νίκος Χανιωτάκης,
30 Αυγούστου Παρασκευή – Λιμενικό Καταφύγιο Λεχαινών - Ο Χρήστος Παπαδόπουλος και Τα Παιδιά από την Πάτρα σε συνδιοργάνωση με την ΑΕΛ
31 Αυγούστου Σάββατο - Κάστρο Κυλλήνης (Χλεμούτσι) (στο εξωτερικό προαύλιο του Κάστρου) - Η Έλλη Πασπαλά και η Ορχήστρα Νέων του Κώστα Ηλιάδη «Underground» σε ένα μαγευτικό ταξίδι με μουσικές της Μεσογείου. Στην Ενότητα Νύχτες Κάστρου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
5-7 Ιουλίου ΒΟΥΠΡΑΣΙΑ 2013 με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρδας
5-7 Ιουλίου Τριήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν της Πολιούχου του Στρουσίου ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ με τον Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στρουσίου " Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ"
5-7 Ιουλίου Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Νεοχώρι Κυλλήνης προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρίου
9 - 10 - 11 Αυγούστου Παρασκευή έως Κυριακή - Γιορτές στην Παλιά Αγορά Λεχαινών Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεχαινών
13 - 15 Αυγούστου Παναγιούσικα στην Κάτω Παναγιά - με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Κάτω Παναγιάς
17 Αυγούστου - Πανηγύρι στις Ξενιές

Η θεατρική ομάδα του Λυκείου Βάρδας θα παρουσιάσει την κωμωδία των ΡΕΠΠΑ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ»
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
Συνεργάζονται στο φεστιβάλ: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος», Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας & Πεδινής Ηλείας «Η Εστία», Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρτεσίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Λεχαινών, Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κυλλήνης,
Επιμορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς, Τοπικός Σύλλογος Απανταχού Ξενιών, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Λεχαινών «Αγκίστρι»,
Κέντρο Αλληλεγγύης & Αναπτυξιακής Συνεργασίας Ηλείας «Καλλιρόη Παρρέν»,  Φιλαρμονική Λεχαινών «ΟΡΦΕΥΣ», ΑΕΛ Λεχαινών, Ιππικός Όμιλος Ανδραβίδας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ».
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...