Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Στην Κομισιόν το θέμα της μειωμένης καρπόδεσης στις ελιές της Ηλείας!


Στα ανώτερα κλιμάκια της Κομισιόν έφτασε το αίτημα για αποζημιώσεις στις ελαιοκαλλιέργειες της Ηλείας λόγω μειωμένης καρπόδεσης. Το πρόβλημα που είναι έντονο σε βασικές ελαιοκομικές ζώνες του νομού, συζητήθηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία από την πλευρά της έχει ζητήσει στοιχεία από τις κατά τόπους Ενώσεις για το μέγεθος της ζημιάς.

Αξίζει να τονιστεί ότι μία ακόμα παρέμβαση έγινε από τον Έλληνα ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, ο οποίος περιγράφει τη ζημιά που υπέστησαν χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο -και οι οποίες φυσικά δεν μπορούσαν να προβλεφθούν από τους παραγωγούς- και της επακόλουθης μειωμένης έως μηδενικής καρπόδεσης των ελιών, τονίζοντας την ανάγκη και διερευνώντας τη δυνατότητα άμεσης οικονομικής στήριξής τους.
Συγκεκριμένα, ο κ.Χουντής ρωτά την Κομισιόν σε τι ενέργειες έχει προβεί μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση για την αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών. Εάν έχει δεχθεί η Επιτροπή αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης για τον λόγο αυτό μέσω των ΠΣΕΑ, καθώς και τις άλλες δράσεις μπορεί να λάβει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να δοθεί οικονομική ανάσα στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς.
Γιώργος Κ.Ροζής
giogrosrozis@yahoo.gr
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...