Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ηλεία: "Κυνήγι" στα νυχτομάγαζα και τερτίπια με τα θέματα αδειών


clubΈνα ακόμα επεισόδιο στο θέμα των αδειών των νυχτερινών καταστημάτων «προβλήθηκε» το βράδυ τους Σαββάτου, με «πρωταγωνιστές» διάφορα καταστήματα, ακόμα
και από το χώρο της εστίασης.
Η Αστυνομία έχει πάρει «ζεστά» το ρόλο της σχετικά με αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας και σε σχέση με το παρελθόν οι έλεγχοι – συνήθως μετά από σχετικές καταγγελίες – είναι αρκετοί.

Έτσι χθες υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες μια μεγάλη επιχείρηση για να παρεμποδιστεί η λειτουργία καταστήματος το οποίο είχε σφραγιστεί στην ευρύτερη περιοχή του Κατακόλου. Το εν λόγω κατάστημα και οι ιδιοκτήτες σε πείσμα μιας διαμάχης που έχει ξεκινήσει με κάποιους ιδιοκτήτες οικιών στην περιοχή, συνεχίζουν να λειτουργούν το κατάστημα, έχοντας την αποδοχή του κοινού, που χθες ακόμα και με σχόλια μέσα από τα media θέλησε να παράσχει στήριξη, μετά από επιχείρηση που έγινε περίπου στις έντεκα το βράδυ και τελικά απέτρεψε τη λειτουργία του καταστήματος. Να θυμίσουμε πως τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που εκπρόσωπος του καταστήματος πέρασε το κατώφλι του αυτόφωρου.
Το δεύτερο περιστατικό ήταν επίσης στο Κατάκολο όπου ξεκίνησε μια άλλη διαμάχη σχετικά με τη λειτουργία μιας πιτσαρίας. Εκεί η καταγγελία έγινε στην πρώτη μέρα λειτουργίας της για το θέμα της άδειας – θέμα για το οποίο γενικότερα παρουσιάζονται μεγάλες καθυστερήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και επιτροπής του δήμου και αυτό ήταν έντονο και στο θέμα των καντινών. Στο Κατάκολο όμως υπάρχει μια έμμεση διαμάχη με κατοίκους και φορείς, που δεν θέλουν η ΓΕΟΣΕ, η οποία και είναι ιδιοκτήτρια του αλσυλλίου της περιοχής, να παραχωρήσει χώρο για τραπεζοκαθίσματα.

Το τρίτο περιστατικό σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπήρξε στην ευρύτερη περιοχή της Κυλλήνης. Και εκεί η αποσφράγιση ενός νυχτερινού κέντρου και η λειτουργία του το βράδυ του Σαββάτου, έφερε τον εκπρόσωπο των ιδιοκτητών στο αυτόφωρο.

Είναι πάντως πρωτοφανής η φετινή προσπάθεια να κλείσουν καταστήματα που αντιμετωπίζουν θέματα αδειών ή εκκρεμοτήτων με αυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες έλεγχοι έγιναν και στην Κουρούτα ακόμα και για θέματα ηχορύπανσης.

Σε περίοδο κρίσης όπου οι επιλογές για τη διασκέδαση λιγοστεύουν έχει κηρυχθεί ένας πόλεμος, όπου οι αστυνομικές αρχές έχουν ανοίξει μέτωπο με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ οι καταγγελίες ανώνυμες και επώνυμες πέφτουν βροχή καθημερινά…

Αν θα μπορούσαμε να τοποθετηθούμε για το θέμα η άποψή μας είναι πως αυτά τα ζητήματα θα μπορούσαν να λύνονται υπό το φως της ημέρας και με άλλους τρόπους χωρίς να φτάνουν τα θέματα σε ακραίες καταστάσεις και να υπάρχει ταλαιπωρία και για τους πολίτες που μη γνωρίζοντας όλα αυτά επιλέγουν ένα χώρο να διασκεδάσουν και καταλήγουν σπίτι τους με το κέφι που τόσο όλοι έχουμε ανάγκη αυτή την εποχή.... "τσαλαπατημένο".
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...