Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Κυλλήνη: Ευρεία σύσκεψη για θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης


killini1Στο ίδιο τραπέζι έκατσαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας προκειμένου από κοινού να συζητήσουν
killini2όλα τα θέματα που έχουν προκύψει στον τομέα της αστυνόμευσης. Η σύσκεψη έγινε στο κοινοτικό κατάστημα – πρώην δημαρχείο της περιοχής παρουσία στελεχών της Α.Δ. Ηλείας και των τοπικών φορέων της Κυλλήνης.

Ο δήμαρχος της περιοχής κ. Αρβανίτης στάθηκε αρχικά στην αναταραχή που επικρατεί σε τομείς του προσωπικού των δήμων όπως οι δημοτικοί αστυνόμοι και οι σχολικοί φύλακες και τις εξελίξεις με την ΚΕΔΕ. Στη συνέχεια στάθηκε στο επικείμενο λουκέτο στα ΕΛΤΑ Κυλλήνης, λέγοντας πως ο δήμος μπορεί να εξασφαλίσει χώρο για τη λειτουργία του.

Ξεκινώντας την αναφορά του στο θέμα της αστυνόμευσης παρέθεσε τα δεδομένα της περιοχής, όχι μόνο στην Κυλλήνη αλλά και συνολικά του δήμου, μίλησε για περιστατικά που έχουν συνταράξει την Κυλλήνη, όπως η δολοφονία του Δημήτρη Κουτρουμάνου και της απόπειρας ληστείας της χρηματαποστολής πέρυσι. Τόνισε πως τα κρούσματα έχουν αυξηθεί αρκετά και ο κόσμος φοβάται.

Μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην Αστυνομία, για τον Αστυνομικό Σταθμό που λειτουργούσε στην Κυλλήνη και επισήμανε πως η παρουσία της Αστυνομίας δημιουργεί αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες. «Σε αυτό τον τόπο πρέπει να υπάρχει κατά κάποιο τρόπο αστυνομική παρουσία, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα που στιγμάτισαν όχι μόνο την κοινωνία μας αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι δυσκολίες είναι γνωστές για την Αστυνομία, είμαστε μαζί σας, σας στηρίζουμε" είπε ο κ. Αρβανίτης.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Ταξίαρχος Αριστείδης Ανδρικόπουλος τόνισε πως πρόθεση της ΑΔ Ηλείας ήταν να γίνει άμεσα μια σύσκεψη για όλα τα θέματα αστυνόμευσης στην Κυλλήνη λόγω και της πορθμιακής σύνδεσης Ζακύνθου και Κυλλήνης. Επισήμανε πως το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνουν βαρύτητα στην περιοχή για την αστυνόμευση και την ομαλή διακίνηση των τουριστών.

«Ανεξάρτητα με το ποια τμήματα θα παραμείνουν σε λειτουργία εμείς με το υφιστάμενο δυναμικό θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο στην περιοχή. Έχουμε καταστρώσει σχέδιο δράσεις εδώ και τρεις μήνες. Θέλουμε να κυκλοφορούν οι αστυνομικοί παντού και κυρίως τη νύχτα. Επίσης θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα και στην πρόληψη και όταν δεν είναι εφικτό στην καταστολή του εγκλήματος. Και αυτό φάνηκε με την άμεση εξιχνίαση της πρόσφατης δολοφονίας στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Ανδρικόπουλος. Τόνισε δε, πως όσα αποφασιστούν για την περιοχή θα υλοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην σύσκεψη ήταν παρόντες συνεργάτες του δημάρχου και εκπρόσωποι των φορέων της Κυλλήνης, καθώς επίσης ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σεϊντής οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής, ο διοικητής της Υ.Α. Πύργου και συνεργάτες του κ. Ανδρικόπουλου.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...