Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε κοσμηματοπωλεία στη Ζάκυνθο και στο Κατάκολο


ListeiaΗ αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 150.000 ευρώ! - Ερωτήματα για την εξιχνίαση

Υποθέσεις που οι Αρχές κυρίως στην Ηλεία δουλεύουν μήνες, ανακοίνωσε πως εξιχνίασε το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για εξιχνίαση σε ληστεία κοσμηματοπωλείου στη Ζάκυνθο, αλλά και πέρυσι το Σεπτέμβρη στο Κατάκολο. Και αυτή η εξιχνίαση ήλθε μετά από επιχείρηση που έγινε περιέργως μετά την χθεσινή ληστεία στο Κατάκολο επίσης σε κοσμηματοπωλείο με τρόπο δράσης παρόμοιο με αυτό της περσινής ληστείας.

Επίσης όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι Αρχές ερευνούν αν και σε ποιο βαθμό υπάρχει διασύνδεση, στις ληστείες της Κυλλήνης σε χρηματαποστολή, του Κατακόλου σε κοσμηματοπωλείο και της Βάρδας στα ΕΛΤΑ....

Κατά τα άλλα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, "Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η εγκληματική ομάδα αποτελείτο από τουλάχιστον πέντε άτομα, τα οποία έκαναν τις ληστείες με την απειλή βαρύ οπλισμού και τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος των θυμάτων της.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, που έγινε χθες το απόγευμα, συνελήφθησαν στην Ζάκυνθο, δύο από τα μέλη της ομάδας, ένας 21χρονος Αλβανός και ένας 19χρονος Έλληνας,
ενώ αναζητείται ακόμη ένας 29χρονος αλλοδαπός, επίσης αλβανικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι δύο ληστείες που έκαναν

Από τη μέχρι στιγμής εξέλιξη των ερευνών έχει εξακριβωθεί ο ρόλος και ο τρόπος δράσης των μελών της σπείρας. Συγκεκριμένα, στις 07.11.2011 μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο στην πόλη της Ζακύνθου, με βαρύ οπλισμό (τύπου kalasnikof) και αφού χτύπησαν με σιδηρολοστό στο κεφάλι την ιδιοκτήτρια και τον σύζυγο της, έσπασαν τις προθήκες του καταστήματος και πήραν χρυσαφικά ρολόγια και κοσμήματα συνολικής αξίας 150.000 ευρώ.

Στη συνέχεια έφυγαν με κλεμμένες μηχανές, οι οποίες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς την επόμενη της ληστείας, περιφερειακά της πόλης της Ζακύνθου, ενώ επίσης είχε βρεθεί και ένα πιστόλι τύπου berretta, το οποίο είχε πέσει από τους δράστες κατά την διαφυγή τους.

Με την ίδια μεθοδολογία, χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο για την προσέγγιση και την διαφυγή τους, με την απειλή kalasnikof και τη χρήση βίας, έκαναν ακόμη μία διαπιστωμένη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Κατάκολο Ηλείας, κατά την οποία πήραν από τις προθήκες του καταστήματος, χρυσαφικά και άλλα κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας και της οπλοχρησίας, καθώς και άλλων αδικημάτων.

Η έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν κάνει και άλλες ληστείες ενώ αναζητείται και ο 29χρονος αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου".
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...