Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Με ηγέτη τον Σαβιόλα!

Με ηγέτη τον Σαβιόλα!

Νίκη του Ολυμπιακού με 2-1 επί του Ατρόμητου

Ήρθε από τον πάγκο, «απελευθέρωσε» τον Ολυμπιακό και του χάρισε το τρίποντο, ανοίγοντας λογαριασμό με την ερυθρόλευκη φανέλα κόντρα στον Ατρόμητο επικρατώντας 2-1. Ο Χαβιέ Σαβιόλα, αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο πίσω από τον Μήτρογλου και οι Πειραιώτες μέσα σε πέντε λεπτά ανέτρεψαν το 1-0 από το τέρμα του Ναπολεόνι (47’).

Ο Φουστέρ (51’) ισοφάρισε με ωραία κομπίνα από φάουλ, ενώ ο Σαβιόλα (54’) έκανε… σεφτέ και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Μίτσελ. Πολύ καλός, με σχήμα 4-4-2 στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός που πήρε πολύτιμες βοήθειες από Φουστέρ, Τσόρι και Σάμαρη. Θετικότατος στο ντεμπούτο του ο Μπονγκ.

Δυσκολίες στο πρώτο μέρος για την ομάδα του Πειραιά κόντρα στους Περιστεριώτες, η οποία θα μπορούσε να βρεθεί και νωρίτερα πίσω στο σκορ, όμως οι Ναπολεόνι και Φυτανίδη «σπατάλησαν» σπουδαίες ευκαιρίες.

Πως έπαιξε:


Ο Μίτσελ έριξε στο αρχικό σχήμα τόσο τον Μπονγκ όσο και τον Σάμαρη, ενώ ο Μήτρογλου «κέρδισε» τον Σαβιόλα. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Ο Σαλίνο ξεκίνησε δεξιά στην άμυνα, ο Μπονγκ στο αριστερό με τους Μανωλά και Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Οι Μανιάτης, Σάμαρης και Τσόρι ήταν στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Κάμπελ και Φετφατζίδης πλαισίωναν τον Μήτρογλου στην επίθεση.

Το ματς:


Κάτι ο ενθουσιασμός από το ντεμπούτο του Μπονγκ, κάτι οι ωραίες ενέργειες του Φετφατζίδη, συνέθεταν το σκηνικό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθούσε και σε κάποιες περιπτώσεις το κατάφερε να φτάσει στην περιοχή του Σηφάκη, όμως έλειψε το γκολ. Οι Κάμπελ και Μπονγκ, έδειξαν να συνεργάζονται αρμονικά στην αριστερή πλευρά, την στιγμή που ο Φετφατζίδης ταλαιπωρούσε αρκετά τον Γιαννούλη από την άλλη πλευρά.

Οι τελικές των Τσόρι, Φετφατζίδη και Κάμπελ δεν έφεραν γκολ, το μηδέν παρέμενε με τους «κυανόλευκους» να μην αγχώνονται ιδιαίτερα. Όμως και οι παίκτες του Παράσχου θα μπορούσαν, σε δύο περιπτώσεις, να πανηγυρίσουν με τον Φυτανίδη και τον Ναπολεόνι να βρίσκονται απέναντι από τον Ρομπέρτο, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με το μελανό σημείο να είναι ο τραυματισμός του Μπάλλα, ο οποίος έσπασε το χέρι του μετά από σύγκρουση με τον Ταυλαρίδη.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μίτσελ αποφάσισε να ρισκάρει για τα καλά. Πέρασε στο παιχνίδι τόσο τον Φουστέρ όσο και τον Σαβιόλα. Ανέβασε πολύ ψηλά την πίεση της ομάδας, αλλά και την αμυντική του γραμμή και προσωρινά φάνηκε να το πληρώνει, όταν ο Ναπολεόνι, στην πλάτη της άμυνας, άνοιξε το σκορ. Από εκεί και πέρα, όμως οι «ερυθρόλευκοι», όχι απλά ξύπνησαν, αλλά για αρκετά λεπτά, έδειξαν την μεγάλη διαφορά που έχει το ρόστερ τους, από τους υπόλοιπους.

Ο Σαβιόλα κινούνταν πίσω από το Μήτρογλου, ο Φουστέρ, ερχόταν ανάμεσά τους, ενώ ο Τσόρι απελευθερώθηκε λίγο περισσότερο. Ο Φουστέρ, μετά από μια ωραία κομπίνα σε φάουλ έκανε το 1-1, ενώ ο Χαβιέ Σαβιόλα άνοιξε λογαριασμό με την ερυθρόλευκη φανέλα βάζοντας μπροστά την ομάδα του. Τα υπόλοιπα λεπτά που κύλησαν έδειξαν πως ο Ολυμπιακός μπορούσε να εκμεταλλευτεί πολύ καλά τους κενούς χώρους που έβρισκε από τον… ανεβασμένο ψηλά Ατρόμητο και έκανε εμφανές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως οι Μήτρογλου και Σαβιόλα μπορούν να κάνουν πολλές ζημιές αν παίζουν στο ίδιο σχήμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:



Ολυμπιακός (Μίτσελ):
Ρομπέρτο, Σαλίνο (46’ Σαβιόλα), Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Μανιάτης (73’ Μεντζανί), Σάμαρης, Τσόρι, Κάμπελ, Φετφατζίδης (46’ Φουστέρ), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Μασάντο, Βάις, Ολαϊτάν.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος (65’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπάλλας (11’ λ.τ. Καραμάνος), Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Ναπολεόνι (76’ Παπαδόπουλος).

Στον πάγκο: Τσενάμο, Καραγκούνης, Νάστος, Φάμπιο.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Γρεβένης (Χαλκιδικής)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...