Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Aρχ. Ολυμπία: Θρίλερ με ανθρώπινο κρανίο σε πυρκαγιά στο Στρέφι (video)


kranio1Μακάβριο εύρημα από τους πυροσβέστες την ώρα της κατάσβεσης

Σε άνθρωπο ανήκει σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το κρανίο που βρέθηκε λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή του Στρεφίου, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, σε σωρό με σκουπίδια, δίπλα στο κεντρικό αρδευτικό κανάλι του Αλφειού.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κρανίο που ίσως να απομακρύνθηκε από νεκροταφείο και πετάχτηκε από άγνωστους στο σημείο. Ωστόσο προσωπικό της Ασφάλειας Πύργου και της Σήμανσης εξέτασαν το μακάβριο εύρημα χωρίς να αναφέρουν κάποια ασφαλή εκτίμηση. Αρκετά σενάρια έχουν δημιουργηθεί για την προέλευση του κρανίου και απαντήσεις αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Όμως μια πιο ασφαλής εκτίμηση, που προκύπτει από μια προσεκτική εξέταση του κρανίου, είναι πως πρόκειται για κρανίο που άνηκε σε άνθρωπο πιθανότατα γυναίκα μεγάλης ηλικίας που έχει πεθάνει πριν από χρόνια και από ένα «δέσιμο» της σιαγώνας με σύρμα σε δύο σημεία, πως άνηκε χρηστικά σε φοιτητή ιατρικής για τις ανάγκες μαθημάτων, όπως πολλές φορές συμβαίνει.
 
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...