Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Παρέμβαση Μαρίνου για το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας


marinosΈξι χρόνια στο σεισμόπληκτο οι μαθητές

Αναφορά κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, καθώς και προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ κ. Μαρίνος η οποία αφορά στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν για έκτη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου Nέας Μανωλάδας.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι «η παλαιά σχολική μονάδα υπέστη τεράστιες καταστροφές από τον σεισμό του Ιουνίου 2008 με συνέπεια δάσκαλοι και μαθητές να δίνουν έναν διαρκή αγώνα και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες να συνεχίζουν τα μαθήματά τους σε λυόμενες αίθουσες. Αξίζει να σημειωθεί, κ. Υπουργέ, ότι το παλιό σχολείο κρίθηκε ακατάλληλο και κατεδαφιστέο και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) ενώ είχε εκδώσει την άδεια ανέγερσης νέου σχολείου δεν βρέθηκε η αναγκαία χρηματοδότησή του. Εν τούτοις ο εν λόγω οργανισμός δεν συμπεριλάμβανε από τον Μάιο του 2012 την ανέγερση του νέου κτιρίου όπως αρχικά προβλεπόταν».

Τέλος ο κ. Μαρίνος ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν το συγκεκριμένο θέμα με σκοπό να βρεθεί η απαραίτητη λύση, αφενός για τους μαθητές προκειμένου να είναι ομαλή η εκμάθησή τους εν έτη 2013 και αφετέρου για τους λειτουργούς της παιδείας, ώστε να δύνανται να μεταδίδουν χωρίς εμπόδια το υπέρτατο αγαθό της γνώσης.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...