ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Άνοιξε για τα καλά ο χορός του "Καλλικράτη" - Αίτημα να ξαναγίνει η Αρχαία Ολυμπία αυτόνομος δήμος!


AgoraOlympiasΜετά τη Θεισόα και το Μάτεσι, οι πολίτες στην Ολυμπία με επιστολή τους επαναφέρουν το αίτημα της "ανεξαρτητοποίησης" και ζητούν τοπικό δημοψήφισμα

Ένα παλιό αίτημα που κατά καιρούς είχαν θέσει δημότες, θεσμικοί φορείς της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και πνευματικοί άνθρωποι της Ηλείας, την αυτονόμηση της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας, την δημιουργία δηλαδή ενός αυτόνομου δήμου, επαναφέρει προφανώς ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2013, μια ομάδα δημοτών.

Στο παρελθόν και στις δύο διοικητικές μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει, και στον «Καποδίστρια» αλλά και αργότερα στον «Καλλικράτη» όπου τα σύνορα του νέου δήμου Αρχαίας Ολυμπίας επεκτάθηκαν και στο δήμο Λασιώνας, Φολόης και Λαμπείας και η πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας αν και πρωτεύουσα του δήμου «χάθηκε» μέσα στα πολλά χιλιόμετρα, υπήρχαν φωνές που υποστήριζαν ότι η πόλη της Ολυμπίας πρέπει να μείνει ένας μικρός ιστορικός δήμος ως παγκόσμιο Πολιτιστικό σύμβολο.

Βεβαίως ποτέ δεν εισακούστηκαν, υπήρχαν άλλωστε πολλές και αντίθετες απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα και σήμερα, το όλο ζήτημα ανακινείται εκ νέου.

Έτσι, στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, κυκλοφορεί και διανέμεται αυτές τις μέρες από μια ομάδα πρωτοβουλίας, μια επιστολή- αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο όπου ζητείται η διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος, με στόχο να ξαναγίνει η Αρχαία Ολυμπία αυτόνομος δήμος, έτσι δηλαδή ήταν πριν τον Καποδίστρια. Η επιστολή μέσω της οποίας μαζεύονται  υπογραφές  (εμπεριέχει όνομα - επίθετο - αριθμό ταυτότητας και υπογραφή) έχει ως εξής: 

"Εμείς οι κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας
Αιτούμεθα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας όπως προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπει ο νόμος για την διενέργεια Τοπικού Δημοψηφίσματος στην έδρα του Δήμου ( τοπική κοινότητα Αρχαίας Ολυμπίας) με το ερώτημα:

Να ξαναγίνει η Αρχαία Ολυμπία μόνη της Αυτόνομος Δήμος ;

Να σημειώσουμε ότι ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων προβλέπει τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος σε περιπτώσεις που «οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές θέλουν να λάβουν απόφαση για σοβαρά θέματα που ανήκουν στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων τους». Όπως σημειώνεται «σε κάθε περίπτωση αντικείμενα τοπικών δημοψηφισμάτων δεν μπορούν να αποτελούν τα θέματα εθνικής πολιτικής, καθώς και εκείνα που συνιστούν περιφερειακές και νομαρχιακές αρμοδιότητες».

Τα τοπικά δημοψηφίσματα μπορούν να οργανωθούν σύμφωνα με το υφιστάμενο συνταγματικό πλαίσιο ουσιαστικά και μόνο ως συμβουλευτικά, είναι δηλαδή μια μορφή διαβούλευσης. Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει διενεργηθεί ποτέ τοπικό δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ενώ πρόσφατα ζητήθηκε να γίνει στις Σκουριές για το μεταλλείο χρυσού".

Ε.Π
 εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: