Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Πύργος: Ληστές - βασανιστές σκότωσαν 77χρονο (photo & video)


fonosintriada

Νεκρός ο αγροτοκτηνοτρόφος Παναγιώτης Αργυρίου

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ήξεραν τη στιγμή που θα έμενε μόνος και «πόνταραν» πως θα βρουν χρήματα του γιου στο σπίτι. Οι δράστες της δολοφονίας του 77χρονου Παναγιώτη Αργυρίου του Ιωσήφ, είχαν υπολογίσει τα πάντα, εκτός του ότι θα έφταναν σε ένα έγκλημα χωρίς να έχουν κανένα ουσιαστικό όφελος. 

Το πρωί της Πέμπτης άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο στάβλο του – στην περιοχή της Συντριάδας στον Πύργο - δεμένος χειροπόδαρα, με ένα σχοινί περασμένο στο λαιμό ο άτυχος άντρας, από άγνωστους δράστες που αναζητά η Αστυνομία. Τον 77χρονο βρήκε ένας από τους τρεις γιους του, επιστρέφοντας στο σπίτι, λίγο μετά τη μια το μεσημέρι. Το σπίτι ήταν άνω κάτω, όμως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι δράστες έφυγαν με άδεια χέρια...

Μέσα στο στάβλο
Ο ή οι δράστες πήγαν στο σπίτι που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Πύργου στην περιοχή της Συντριάδας. Εκτιμάται πως αυτό έγινε περίπου στις οκτώ το πρωί, ενώ δεν υπήρχε κανένας άλλος στο σπίτι και ο 77χρονος ήταν μόνος. Ο γιος του είχε φύγει νωρίτερα για την εργασία του και έτσι οι δράστες έφτασαν εκεί χωρίς να τους δει κανείς. Με βάση τα ευρήματα του ιατροδικαστή, οι δράστες χτύπησαν τον ηλικιωμένο με τα χέρια στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Ίσως αυτό ήταν αρκετό για να κάμψουν την όποια αντίσταση βρήκαν από αυτόν. Τον τράβηξαν έως το στάβλο που ήταν απομονωμένος και σκοτεινός και εκεί τον έδεσαν χειροπόδαρα. Μάλιστα σύμφωνα με τα ευρήματα αλλά και τον ιατροδικαστή, οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα σχοινί που βρήκαν εκεί για να τον πνίξουν.

Λίγο μετά τη μία έφτασε στο σπίτι ο ένας από τους γιους του. Τον αναζήτησε και τον βρήκε στο στάβλο χωρίς ίχνη ζωής. Προσπάθησε να κάνει κάτι να τον συνεφέρει, όμως ήταν αργά. Κάλεσε άμεσα την Αστυνομία και ξεκίνησαν από εκείνη την ώρα οι έρευνες για τα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες.

Στο σπίτι της οικογένειας Αργυρίου έφτασε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, μαζί με τους επιτελείς του και τους άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ενώ στο χώρο βρέθηκε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Θανάσης Μάτσικας που πραγματοποιούσε υπηρεσιακή επίσκεψη στην Ηλεία.

Το τραγικό μαντάτο άρχισε να διαδίδεται γρήγορα στην κοινωνία του Πύργου και άμεσα έφτασαν μαζί με τους γιους και τις κόρες του θύματος και πολλοί ακόμα συγγενείς και φίλοι. Στο χώρο μαζί με τη Σήμανση πραγματοποίησε αυτοψία και ο Ιατροδικαστής Πύργου Κοσμάς Αλεξίου.

«Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια με σκοπό την ληστεία. Πρόκειται για άντρα ηλικίας περίπου 80 ετών, ο οποίος ανευρέθη σε ιδιοκτησία, φέροντας κακώσεις στο κεφάλι και στο σώμα» ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε. Λίγο αργότερα μετά την διενέργεια της νεκροψίας, έγινε γνωστό πως οι κακώσεις που έφερε το θύμα στο κεφάλι και το πρόσωπο δεν ήταν θανατηφόρες, ενώ ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός, οφειλόταν δηλαδή στην πίεση από το σχοινί που είχαν περάσει οι δράστες στο λαιμό του 77χρονου.

Πρώτη ανάρτηση: 13:53 10/10
Τελευταία ενημέρωση: 23:58 10/10

Video

 

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...