Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ηλεία: Αδιάβατος ο δρόμος που ενώνει τρία σχολεία στο Βαρθολομιό!


 
Τις έντονες διαμαρτυρίες τους εκφράζουν στo patrisnews.com οι κάτοικοι της οδού Ζακύνθου, στο Βαρθολομιού, αλλά τα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Βαρθολομιού για την κατάσταση που επικρατεί στον συγκεκριμένο αλλά και τους γύρω δρόμους της πόλης.

Μάλιστα η οδός Ζακύνθου, που μοιάζει με «βομβαρδισμένη» από τη μια της μεριά μέχρι την άλλη, είναι ο δρόμος που ενώνει τρία σχολεία του Βαρθολομιού και καθημερινά τη διασχίζουν δεκάδες μαθητές!
Μιλώντας στo patrisnews.com ο κ. Διονύσιος Γερμενής, που μένει μόνιμα στην οδό Ζακύνθου, δίπλα από τον παιδικό σταθμό, είπε: «Καθημερινά, σαν κάτοικοι της περιοχής, δεχόμαστε όλες τις διαμαρτυρίες των γονέων που φέρνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, των ταξιτζήδων, όλου του κόσμου. Όταν βρέχει τόσο οι ηλικιωμένοι όσο και τα παιδιά δεν μπορούν να περάσουν τον δρόμο. Εμείς που μένουμε εδώ έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητά μας. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και ζούμε έτσι 5-6 χρόνια τώρα. Πλήρης εγκατάλειψη».
Ένας ακόμα κάτοικος της περιοχής, ο κ. Νίκος Μπαλάσης, είπε στo patrisnews.com: «Είμαι αναγκασμένος όταν βρέχει να πηγαίνω από άλλο δρόμο σπίτι μου. Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη, πόσο μάλλον από τη στιγμή που πηγαινοέρχομαι τέσσερεις φορές την ημέρα από το σπίτι μου στο κτήμα μου. Έχουν περάσει χρόνια, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση και η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται».
Δέκτες καθημερινών παραπόνων γίνονται καθημερινά από τους γονείς και τους κατοίκους της περιοχής τα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Βαρθολομιού, με τον εκπρόσωπό τους κ. Άγγελο Μπράτη, που βρέθηκε χθες στην οδό Ζακύνθου μαζί με την κα. Σοφία Μαρινοπούλου και την κα. Ελένη Αρβανιτάκη να δηλώνει στo patrisnews.com:
«Καθημερινά, σαν Κίνηση αλλά και σαν πολίτες που ενδιαφερόμαστε για τα πράγματα σε όλο τον Καλλικρατικό δήμο, δεχόμαστε τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής, των γονέων, των εκπαιδευτικών. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη ιδιαίτερα από τη στιγμή που η οδός Ζακύνθου εξυπηρετεί τις ανάγκες τριών σχολείων, του Παιδικού Σταθμού, του 2ου Νηπιαγωγείου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου».
Συνεχίζοντας ο κ. Μπράτης τόνισε: «Μακριά από εμάς η μικροπολιτική και η αντιπολίτευση για τέτοια σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Με παράπονο ωστόσο και πικρία μπορούμε να πούμε ότι αν και ο δήμαρχος τα γνωρίζει αυτά τα θέματα, την Κίνηση πολιτών, τους πρώην δημάρχους αλλά και κάποιους από εμάς, μας θεωρεί γραφικούς και δεν μας υπολογίζει καθόλου. Τόσο εγώ, ως πρώην αντιδήμαρχος, όσο και η κα. Μαρινοπούλου, σαν πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, γνωρίζουμε τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πόσο δύσκολη είναι η θέση του κάθε δήμου. Αλλά προβλήματα σαν της οδού Ζακύνθου και καθημερινότητας, όπως του φωτισμού, της ύδρευσης, της καθαριότητας ο δήμος οφείλει να τα ιεραρχήσει και να δώσει λύσεις».
Στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου
Λίγα μέτρα πιο μακριά από την οδό Ζακύνθου, οι κάτοικοι της οδού Ανδρέα Παπανδρέου αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, καθώς ο δρόμος τους σκάφτηκε κατά την διάρκεια των εργασιών για τα δίκτυα του βιολογικού καθαρισμού, με τις τομές να μην έχουν επουλωθεί ακόμα.
«Μας έχουν εγκαταλείψει» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Φώτιος Ταρναβάς, που μένει στην συγκεκριμένη οδό και συνέχισε: «Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια και με τα μηχανήματα και τα τρακτέρ που περνούν η κατάστασή του χειροτερεύει. Τελείωσε ο εργολάβος που έφτιαχνε τον βιολογικό καθαρισμό και έχει μείνει έτσι 2-3 χρόνια τώρα. Λίγα μέτρα πιο κάτω έπεσε μια γυναίκα και έσπασε το χέρι της. Ευτυχώς για καλή της τύχη την εντόπισαν δύο άλλες γυναίκες που περνούσαν εκείνη την ώρα πεσμένη στο δρόμο. Επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει».

«Δεν κάνουμε αντιπολίτευση»
Τέλος, αναφερόμενος για ακόμα μια φορά στη χθεσινή τους διαμαρτυρία ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Βαρθολομιού κ. Άγγελος Μπράτης επεσήμανε: «Δεν έχουμε σκοπό να πιανόμαστε από τα προβλήματα της περιοχής μας για να κάνουμε με κάθε ένα από αυτά αντιπολίτευση. Το θέμα των δρόμων παραμένει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που βασανίζει καθημερινά πάρα πολλούς συμπολίτες μας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια μικρών μαθητών. Λύση ζητάμε στο πρόβλημα και την κατανόηση του δήμου και όλων των φορέων».
Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...