Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Αυτοψία Ο.Σ.Κ. στο οικόπεδο όπου θ’ ανεγερθεί το νέο Γεν. Λύκειο Λεχαινών



Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
                                                                   Γραφείο Τυπου  




https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=4108928139&view=att&th=14192eba08b1f376&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_4mTxArJVyLNsNnd60wtga&sadet=1381152806643&sads=nSWRpWwl7JoErZsyXJzI9F9FVFI


Δελτίο Τύπου
 Δήμος  Ανδραβίδας-Κυλλήνης



Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες προκειμένου ν’ αρχίσει να λαμβάνει “σάρκα και οστά” η ανέγερση κτιρίου για το Γενικό Λύκειο των Λεχαινών.


Η ωρίμανση του έργου βρίσκεται στο τελικό στάδιο και -στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των μελετών- μηχανικοί του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων  συνοδευόμενοι από στελέχη του Δήμου διενήργησαν  αυτοψία στο οικόπεδο των  4.284,2 τ.μ. που παραχωρήθηκε από το Δήμο για την κατασκευή των εγκαταστάσεων, οι οποίες και θ’ αποτελέσουν την υποδομή που θα στεγάσει μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γενικού Λυκείου των Λεχαινών.

Παρά το γεγονός ότι η ανέγερση του Γενικού Λυκείου των Λεχαινών έχει χαρακτηριστεί  ζωτικής σημασίας για την Β/θμια Εκπαιδευτική Κοινότητα, το έργο  επί πολλά έτη παρέμενε στην... αφάνεια.

Με εντολή του Δημάρχου κ. Δημητρίου Αρβανίτη η κατασκευή του εκπαιδευτηρίου ήλθε στο προσκήνιο και σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Κ. ο “φάκελός” του  είναι πλήρης και έτοιμος προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

“Με συντονισμένες ενέργειες, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας καταφέραμε και ξεκολλήσαμε το έργο, το βγάλαμε από την αφάνεια, ώστε σε άμεσο χρόνο να μπορέσουμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και να δημοπρατήσουμε την κατασκευή των κτιριακών υποδομών”, δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης.

Σημειώνεται ότι, ορόσημο για την πορεία του έργου απετέλεσε η επιτυχής παρέμβαση του Δήμου στο ΣτΕ, συνεπεία της οποίας εκδόθηκε η υπ. αριθμόν 147/2012 απόφαση με την οποία αποχαρακτηρίστηκε ο χώρος από «γη υψηλής παραγωγικότητας» και ταυτόχρονα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το εγκεκριμένο τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο.

Η αυτοψία των μηχανικών του ΟΣΚ έγινε παρουσία των προϊσταμένων του Τμήματος Μελετών και Επίβλεψης έργων κ. Γιώργου Τσουραπά, του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργου Κορδονούρη και της πολιτικού μηχανικού- ειδικής συνεργάτιδας του Δημάρχου κ. Εύης Εξάρχου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...