Κοντογιάννης: Παρέμβαση για την επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών

agrotis

Μετέφερε την απόγνωση των παραγωγών της Ηλείας

Σε νέα παρέμβαση για την επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών της Ηλείας, προέβη ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Αναφορά του διαβίβασε την επιστολή  του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Ν. Ηλείας-Οργάνωση Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας-Κορινθιακής Σταφίδας, στην οποία καταγράφεται η απόγνωση των αγροτών της Ηλείας που δεν έχουν ακόμα εισπράξει την επιστροφή ΦΠΑ για το έτος 2012.

Επίσης, τίθεται για άλλη μια φορά το ζήτημα που αφορά στην απόφαση του Υπ. Ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία για να ελέγξει τις τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων αποδέχτηκε τις τιμές αποζημίωσης του ΕΛΓΑ, οι οποίες όμως ανταποκρίνονται στο καθαρό εισόδημα και δεν έχουν σχέση με την τιμή πώλησης των προϊόντων.

Λόγω των παραπάνω θα σταλούν για επανέλεγχο δεκάδες αγρότες, οι οποίοι θα κάνουν μήνες να λάβουν τα πορίσματα, καθώς η έλλειψη υπαλλήλων στις ήδη συγχωνευμένες ΔΟΥ δυσχεραίνει την κατάσταση.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι παραγωγοί να λάβουν άμεσα τα χρήματα που δικαιούνται και, παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί το εισόδημα των αγροτών της Ηλείας, οι οποίοι χωρίς να έχουν ορθοποδήσει από τις πυρκαγιές του 2007 δέχονται συνεχώς νέα πλήγματα (οικονομική κρίση, ακαρπία, έντονα καιρικά φαινόμενα κλπ.).
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ