Πύργος: Θύμα ληστείας ζευγάρι ηλικιωμένων στο Κατάκολο! - Ανακοίνωση από την Αστυνομία (νεότερο)


 
Θύματα ληστείας έπεσαν το βράδυ του Σαββάτου λίγο μετά τις 9:30 ένας 89χρονος με τη σύζυγό του στη περιοχή του Κατακόλου, όταν εισέβαλαν στην οικία τους δύο αγνωστοι κουκουλοφόροι, ενώ μαζί τους ήταν κι ένας τρίτος, ο οποίος περίμενε στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, οι δύο ληστές εισέβαλαν αιφνιδιαστικά σπάζοντας την πόρτα (δεν εφεραν οπλισμό) και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό ασκώντας σωματική βία στο ζευγάρι ηλικιωμένων .
Προσπαθώντας να αμυνθεί με κάποιον τρόπο ο 89χρονος φέρεται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες να επιχείρησε να πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο που είχε στο σπίτι, με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω του οι ληστές και το όπλο να εκπυρσοκροτήσει, δίχως να τραυματιστεί κανείς.

Η… απρόσμενη για τους ληστές εξέλιξη προφανώς τους προκάλεσε πανικό, «αναγκάζοντάς» τους να εγκαταλείψουν την οικία και να τραπούν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, η έγκαιρη κινητοποίηση της Αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του ενός εκ των τριών δραστών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων δύο ληστών.
Δείτε την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Συνελήφθη, χθες (24-11-2013) αργά το βράδυ, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 31  ετών, σε βάρος του οποίου και δύο ακόμα συνεργών του που αναζητούνται,  σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της ληστείας  κατά συναυτουργία και αντίστασης.
Αναλυτικότερα, ο 31χρονος με έναν ακόμα συνεργό του, έχοντας καλυμμένα  τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν οικία 89χρονου ημεδαπού  στο Κατάκολο Ηλείας, όπου διέμενε με την 77χρονη σύζυγό του και τον  53χρονο υιό τους οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Οι δύο  δράστες μετά από χρήση βίας και απειλών, ερεύνησαν τους χώρους του  σπιτιού αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην οικία, ο 89χρονος τον οποίο οι δράστες δεν είχαν αντιληφθεί, προσπαθώντας να τους απωθήσει,  συνεπλάκη μαζί τους κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο  εκπυρσοκρότησε χωρίς να τραυματιστεί κανείς και ακολούθως οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πεζοί.
Μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας  Πύργου, διενεργήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις σε δύσβατη περιοχή, με  υψηλή βλάστηση, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα τον  εντοπισμό του 31χρονου, ο οποίος κατά τη σύλληψη του προέβαλλε σθεναρή  αντίσταση.
Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του   συλληφθέντα, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα ζευγάρι γάντια καθώς και την  μπλούζα που χρησιμοποίησε για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του  προσώπου του τα οποία και κατέσχεσαν.
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ως τρόπος  δράσης ότι, οι δύο δράστες είχαν μετέβη με όχημα που οδηγούσε τρίτος  συνεργός τους, από την Αθήνα στο Κατάκολο, με σκοπό τη διάπραξη της  ληστείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας,  ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του και για τη συμμετοχή  τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.
Την προανάκριση και τις έρευνες οι οποίες είναι σε εξέλιξη ενεργεί η  Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.
 PATRISNEWS.COM

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ