Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ο Ολυμπιακός δε χάνει με τίποτα


Επιβλήθηκε 82-74 της Ουνικάχα στη Μάλαγα

Τι κι αν βρέθηκε πάλι να χάνει με διψήφια διαφορά; Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως αρνείται να χάσει. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πέρασαν με 82-74 από τη Μάλαγα απέναντι στην Ουνικάχα κι έκαναν το 6/6 στον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας και το 15/15 φέτος σε όλα τα επίσημα ματς.

Ο Βασίλης Σπανούλης με 21 πόντους, 12 εκ των οποίων στην τέταρτη περίοδο, ήταν ο κορυφαίος, ενώ σε απόδοση τον ακολούθησαν ο Λοτζέσκι με 22 και ο Ντάνστον, που μαζί με τον Πέτγουεϊ θωράκισαν τη ρακέτα στο δεύτερο μέρος.

Ευάλωτος στην άμυνα

Μάντζαρης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Πρίντεζης και Ντάνστον ήταν η μάλλον αναμενόμενη πρώτη πεντάδα του Ολυμπιακού. Οι Ανδαλουσιανοί άρχισαν καλύτερα το ματς και με οδηγό τον δραστήριο Γκρέιντζερ προηγήθηκαν 8-4 εκμεταλλευόμενοι και κάποια λάθη των αντιπάλων τους. Ο Σπανούλης, ωστόσο, ανέλαβε δράση και οδήγησε την ομάδα του σε ένα σερί 9-0 με ένα καλάθι και τρεις ασίστ (8-13). Οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν λύσεις στην επίθεση και είχαν τον έλεγχο, ωστόσο ήταν ευάλωτοι στην άμυνα και το πλήρωσαν με την Ουνικάχα που είχε πρωταγωνιστή τον Κάλογουεϊ να κλείνει το δεκάλεπτο με έξι αναπάντητους πόντους και 23-20.

Πάρα πολλά λάθη


Ο Λοτζέσκι πήρε μπρος στη δεύτερη περίοδο και πετυχαίνοντας δέκα διαδοχικούς πόντους για την ομάδα του, της έδωσε προβάδισμα (31-32). Όταν, όμως ο Ολυμπιακός, που συνέχιζε να «αιμορραγεί» στα μετόπισθεν, άρχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επίθεση, η Ουνικάχα ξέφυγε με πέντε (37-32) και ο εκνευρισμένος Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ. Αυτό δεν άλλαξε τίποτα, αφού ο μεν Λοτζέσκι συνέχιζε να σκοράρει σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, η δε επιπολαιότητα συνεχίστηκε. Οι πρωταθλητές Ευρώπης υπέπιπταν σε παιδικά λάθη φτάνοντας τα δώδεκα μετά από 18 λεπτά παιχνιδιού, ο προπονητής τους δέχτηκε τεχνική ποινή και οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με διαδοχικές βολές του Σουάρεθ με 46-36. Το δεύτερο τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα συνέφερε την ομάδα του που περιόρισε τη ζημιά ψαλιδίζοντας κατά το ήμισυ τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο (46-41).

Ολική επαναφορά


Ο Ολυμπιακός επέστρεψε νωθρά από τα αποδυτήρια και η Μάλαγα με τα πρώτα τρίποντά της στο ματς ξέφυγε για πρώτη φορά με έντεκα (54-43). Τέσσερις προσωπικοί πόντοι του Πρίντεζη, πέντε του Λοτζέσκι και ένα γκολ-φάουλ του Σπανούλη, αλλά προπαντός η βελτίωση στα μετόπισθεν, μάζεψαν εν ριπή οφθαλμού τη διαφορά στους τέσσερις (58-54). Λίγο αργότερα, δε, το τρίποντο του Πέτγουεϊ, που δοκιμάστηκε και σαν σέντερ σε σχήμα με τον Πρίντεζη στο «4», έφερε την ομάδα του στο -1 (60-59). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους στο -3 (65-62), αφού ο Κουζμίνσκας πέταξε στα σκουπίδια-1/3 βολές-το φάουλ-δώρο του Περπέρογλου σε τρίποντο στο φινάλε.

Ο Σπανούλης είναι εδώ


Ο Ολυμπιακός είχε φέρει πλέον το παιχνίδι στα μέτρα του και ήταν αποφασισμένος να μη χάσει. Οι «ερυθρόλευκοι» με τους Πέτγουεϊ και Ντάνστον να κάνουν εξαιρετική δουλειά στην άμυνα και τον Σπανούλη να πυροβολεί τρεις διαδοχικές φορές από τα 6,75μ., οι πρωταθλητές Ευρώπης πέρασαν μπροστά με τέσσερις (67-71) στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Ο Ντάνστον διεύρυνε το σερί της ομάδας του σε 13-0 και την έφερε στο +8 (67-75) τριάμισι λεπτά πριν το τέλος. Το καλάθι του Γκρέιντζερ έβαλε τέλος στην πεντάλεπτη αφλογιστία της Ουνικάχα, αλλά το τέταρτο τρίποντο του Σπανούλη στο δεκάλεπτο (69-78) έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων. Ο Χετσχάιμερ αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του (72-78), ωστόσο Ντάνστον και Μάντζαρης έγραψαν τον επίλογο στο ματς.

Δεκάλεπτα: 23-20, 46-41, 65-62, 74-82.

Ουνικάχα (Πλάθα): Σαμπόνις 4, Βιδάλ, Κάλογουεϊ 10, Σουάρεθ 10, Γκρέιντζερ 6, Βάσκεθ 6, Τούλσον 2, Κουζμίνσκας 8, Ντράγκιτς 6, Χετσχάιμερ 11, Κέινερ-Μέντλεϊ 11.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Λο 3, Ντάνστον 13, Σπανούλης 21, Περπέρογλου 8, Σλούκας 3, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 4, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 22.

Διαιτητές:
Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Ρότσα (Πορτογαλία), Παστούσιακ (Πολωνία).

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...