Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ηλεία: Άνευ σημασίας και πρόσκαιρη η μεταβολή του καιρού το πρωί του Σαββάτου – Αναλυτική πρόγνωση


pagoss



Ηλιοφάνεια και παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί τις επόμενες ημέρες

Παγετός σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης με το θερμόμετρο να πέφτει στην Ωλένη στους -1,5 βαθμούς Κελσίου. Πάντως, το μεσημέρι ζέστανε αρκετά με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 16 βαθμούς! Αυτή θα είναι η εικόνα του καιρού και τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον έως το τέλος της νέας εβδομάδας, με εξαίρεση το διάστημα από το απόγευμα της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου όπου θα συννεφιάσει με πιθανότητα να σημειωθούν λίγες τοπικές ασθενείς βροχές άνευ σημασίας. Η θερμοκρασία το πρωί του Σαββάτου δεν θα πέσει αρκετά λόγω της συννεφιάς, ανασταλτικός παράγοντας για παγετό ακτινοβολίας.  

Ψυχρές εισβολές θα απασχολήσουν τη νέα εβδομάδα κυρίως την ανατολική Ελλάδα, με πρώτη κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών την Κυριακή και με μια δεύτερη αρκετά ισχυρή στα μέσα αυτής προκαλώντας ψύχος και φαινόμενα στα ανατολικά προσήνεμα, χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς και πιθανόν ανατολικής Πελοποννήσου καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. 

Η Δυτική Ελλάδα και η Ηλεία σε τέτοιου τύπου καιρό απολαμβάνει λιακάδα με συνθήκες παγετού τις νυχτερινές και πρωινές ώρες, 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
Την Παρασκευή 6/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία το πρωί, 3 με 4 στα πεδινά, -2 με -1 στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16 στα πεδινά, 11 με 12 στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.
 
Το Σάββατο 7/12 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις το πρώτο μισό της ημέρας με πιθανότητα για λίγες και τοπικές ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία το πρωί, 9 με 10 στα πεδινά, 5 με 6 ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 16 με 17 στα πεδινά, 11 με 12 στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί μέτριοι 5, από το μεσημέρι βόρειοι - βορειοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Κυριακή 8/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 5 με 6 στα πεδινά, +1 με +2 στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 14 με 15 στα πεδινά, 9 με 10 στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Την Δευτέρα 9/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 4 με 5 στα πεδινά, -1 με 0 στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 14 με 15 στα πεδινά, 8 με 9 στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι έως μέτριοι 5 μποφόρ.
 
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την Τρίτη 10/12 και την Τετάρτη 11/2, περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα την Τρίτη, σε αισθητή πτώση την Τετάρτη. Άνεμοι στο Ιόνιο την Τρίτη βόρειοι ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, την Τετάρτη βορειοανατολικοί μέτριοι 5.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
 ilialive.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...