Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Φρίκη στο Κορωπί: Πακιστανοί κρατούσαν αλυσοδεμένους και βασάνιζαν Σύρους μετανάστες


alisΑλυσοδεμένοι και βασανισμένοι βρέθηκαν από την αστυνομία, σε σπίτι στο Κορωπί, 10 Σύροι μετανάστες. Σπείρα Πακιστανών τους είχε υποσχεθεί να τους προωθήσει στην Ιταλία. Συνελήφθησαν τέσσερις δουλέμποροι

Σπείρα, που διακινούσε παράνομα μετανάστες, τους "φυλάκιζε" και με τη χρήση βίας τους εξανάγκαζε να της καταβάλλουν χρήματα, εξάρθρωσε η αστυνομία στο Κορωπί.
Οι αρχές συνέλαβαν το μεσημέρι του Σαββάτου (14/12) τέσσερις Πακιστανούς, μέλη της εν λόγω σπείρας ενώ αναζητούνται τρία ακόμα άτομα.

Οι προαναφερόμενοι πριν λίγες μέρες προσέγγισαν 10 Σύρους και συμφώνησαν να τους προωθήσουν παράνομα στην Ιταλία έναντι 2.000-3.000 ευρώ ο καθένας. Αφού τους παρέλαβαν από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, τους μετέφεραν σε σπίτι στο Κορωπί, όπου τους έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με αλυσίδες και τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα και τα χρήματα που είχαν πάνω τους.

Στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας και απειλές για τη ζωή τους, τους εξανάγκαζαν να επικοινωνούν με συγγενικά τους πρόσωπα, ζητώντας από αυτά να καταβάλλουν το ποσό που είχαν συμφωνήσει. Κατά τη διάρκεια της ομηρίας, οι συνθήκες κράτησης ήταν απάνθρωπες με συνεχείς ξυλοδαρμούς και ελάχιστη παροχή τροφής και νερού.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, όταν δύο από τους Σύρους κατάφεραν να λύσουν τις αλυσίδες τους και να το σκάσουν, καταφεύγοντας στις αρχές. Η αστυνομία βρήκε στο σπίτι τους υπόλοιπους οκτώ Σύρους αλυσοδεμένους και τους απελευθέρωσε ενώ συνέλαβε τους τέσσερις Πακιστανούς.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή, ληστεία, βαριά σωματική βλάβη και παράβαση των νόμων περί οργανωμένου εγκλήματος και περί αλλοδαπών.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...