Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ηλεία: Σοβαρή επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων – Αναλυτική πρόγνωση


keraunoi2

Πολύ ισχυρές καταιγίδες το πρώτο μισό της Παρασκευής

Βαθμιαία σοβαρή επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων. Κατά τόπους ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες περιμένουμε την Παρασκευή κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας. Τα φαινόμενα φαίνονται ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα.

Βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο 28-29/12.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά μάλλον πάμε για βροχερό καιρό. Φυσικά είναι νωρίς προγνωστικά και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Σαββατοκύριακο για να μιλήσουμε με σχετική ασφάλεια για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς.

Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

Την Πέμπτη 26/12 περιμένουμε λίγα σύννεφα το πρωί, βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία το πρωί, 9 με 10oC στα πεδινά, 8 με 9oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 17 με 18oC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι σε σημαντική ενίσχυση από το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις 7 και το βράδυ θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή 27/12 περιμένουμε πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες το πρώτο κυρίως μισό της ημέρας. Οι καταιγίδες πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ραγδαίες βροχές και ριπαίους ανέμους, φαινόμενα ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα. Η θερμοκρασία το πρωί, 15 με 16oC στα πεδινά, 9 με 10oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι σε πτώση 12 με 13oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά νότιοι έως θυελλώδεις 8 μποφόρ, από το μεσημέρι βόρειοι έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Το Σάββατο 28/12 περιμένουμε τοπικές μπόρες νωρίς το πρωί. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία το πρωί, 9 με 10oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 17 με 18oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι - βορειοανατολικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Κυριακή 29/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 4 με 5oC στα πεδινά, 2 με 3oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 17 με 18oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την Δευτέρα 30/12 περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή στα επίπεδα της Κυριακής.  Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις εννέα διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr: http://www.metar.gr/camera/ilias/
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Εκδόθηκε 17:20 , 25-12-2013
Ανανεώθηκε --:-- , 25-12-2013
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...