Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ηλεία: Με επιτυχία το πρώτο ταξίδι στη Ρουμανία για το Γυμνάσιο Γαστούνης στα πλαίσια του Comenius!



Με τις καλύτερες εντυπώσεις και με τις «βαλίτσες» τους γεμάτες αναμνήσεις και νέες γνώσεις επέστρεψαν από τη Ρουμανία, από το πρώτο ταξίδι τους στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Comenius, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Γαστούνης. 

Το Γυμνάσιο Γαστούνης για τη διετία 2013-2014 συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Comenius με θέμα: «Άνθρωποι και γεγονότα στις Ευρωπαϊκές χώρες» με διοργανώτρια χώρα τη Ρουμανία και συμμετέχουσες χώρες την Ελλάδα, τη Λετονία, την Τουρκία, τη Λετονία, την Πορτογαλία και τη Βουλγαρία.
Στην αποστολή του Γυμνασίου Γαστούνης συμμετείχαν η Διευθύντρια του σχολείου κα. Βαρβάρα Καραγιάννη, οι καθηγήτριες Όλγα Γιάντσιου και Καλλιόπη Χαντζή και οι μαθητές Θεοφάνης Παπαχαντζής από την Α’ τάξη και Χρήστος Κυριαζής από τη Β’ τάξη.
Στην πρώτη συνάντηση των σχολείων – εταίρων οι αποστολές παρουσίασαν το σχολείο τους με όλες τις δραστηριότητές του, τη χώρα τους με τις ομορφιές και την πολιτιστική της κληρονομιά ενώ έγινε ανταλλαγή παραδοσιακών γλυκών.
 Οι αποστολές συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο της πόλης,  επισκέφτηκαν παραδοσιακά εργαστήρια της Ρουμανίας, ενώ τους δόθηκε η  να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Ρουμανίας και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες από τη δική τους πραγματικότητα.
«Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο ότι παρόλο το χαμηλό βιοτικό επίπεδο της Ρουμανίας, έχουν επενδύσει τόσο πολύ στην παιδεία» είπε στην εφ. «Πατρίς» η διευθύντρια του Γυμνασίου Γαστούνης κα. Βαρβάρα Καραγιάννη και συνέχισε: «Τα σχολεία είναι πλήρως εξοπλισμένα, απασχολούν τους μαθητές από τις 8:30 έως τις 5 το απόγευμα και αναπτύσσουν πολλές δράσεις. Είναι πολύ φιλόξενοι άνθρωποι και επετεύχθη πλήρως ο στόχος της πρώτης επίσκεψης που ήταν η γνωριμία των αποστολών, ο συντονισμός των επόμενων δράσεών μας κ.α.».
«Ήταν ένας εντυπωσιακό ταξίδι» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο μαθητής Φάνης Παπαχαντζής και συνέχισε: «Μάθαμε πολλά πράγματα τόσο για τη Ρουμανία όσο και για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Είχαμε πολλές δραστηριότητες και με την οικογένεια που με φιλοξενούσε και με το σχολείο. Ήταν πραγματικά πολλοί φιλόξενοι και ζεστοί άνθρωποι».
Από την πλευρά του, ο μαθητής Χρήστος Κυριαζής είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Ήταν καταπληκτικά. Πήγαμε λίγο μακριά αλλά η κούραση αποζημιώθηκε από τη φιλοξενία, από όλα αυτά που μάθαμε, από τις οικογένειες και τα παιδιά που γνωρίσαμε. Γνωρίσαμε έναν νέο πολιτισμό, μια άλλη κουλτούρα».
Το επόμενο ταξίδι του Γυμνασίου Γαστούνης έχει προγραμματιστεί από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου στην Πολωνία!

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)

patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...