Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ηλεία: Σε κινητοποιήσεις από Δευτέρα οι αγρότες


trakter.JPG

Κινητοποιήσεις ξεκινούν από την Δευτέρα οι αγρότες της Ηλείας, όπως αποφάσισαν στην χθεσινοβραδινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αμαλιάδας στο Εργατικό Κέντρο.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας την προηγούμενη εβδομάδα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Την Δευτέρα θα ξεκινήσει η συγκέντρωση τρακτέρ στην Μαραθιά και την Τρίτη θα γίνει αποκλεισμός στην ΔΟΥ Πύργου. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την ένταξη στο καθεστώς τήρησης βιβλίων ακόμα και σε εισοδήματα από 5.000 ευρώ, την καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ, τα χαράτσια στα χωράφια, τα απούλητα προϊόντα κα.

Ο γραμματέας της ΟΑΣΗ Στάθης Κούφης, δήλωσε στο IONION FM, ότι η νέα κοινή αγροτική πολιτική από την Ευρώπη, απαγορεύει στους Έλληνες να καλλιεργούν ακόμα και ελιές, βάζει τρικλοποδιές στην καλλιέργεια παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων και στοχεύει στην διατροφική εξάρτηση από ξένες χώρες. Καυτηρίασε την στάση της ΠΑΣΕΓΕΣ του συνδικαλιστικού οργάνου των γεωργών που καταδικάζει όλους τους αγώνες.

Τέλος κάλεσε όλους τους αγρότες να μεταβούν την Δευτέρα με τα τρακτέρ στην Μαραθιά και προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις με καταλήψεις σε δημόσιους χώρους.
 ionionfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...