Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Με φόρα ο Παναθηναϊκός


Επιβλήθηκε 72-64 της Λαμποράλ Κούτσα

Ένας ώριμος και καλά διαβασμένος Παναθηναϊκός πιστοποίησε τη διαρκή αγωνιστική του άνοδο και πήρε νίκη-χρυσάφι επί της Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια με 72-64 διπλασιάζοντας τις νίκες του στο Top 16. Με αφετηρία την καταπληκτική του άμυνα και τον έλεγχο του ρυθμού, οι «πράσινοι» βρήκαν όσες λύσεις χρειάζονταν στην επίθεση από Λάσμε, Διαμαντίδη, Γκιστ και Κάρι κι έφτασαν σε ένα σπουδαίο «διπλό στο συγκεκριμένο γήπεδο μετά από έντεκα χρόνια και τέσσερις διαδοχικές ήττες.

Στο δικό του τέμπο

Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ήταν οι πέντε πρώτες επιλογές του Αργύρη Πεδουλάκη. Το τρίποντο του Διαμαντίδη τιμώρησε τη ζώνη που εφάρμοσε από την πρώτη άμυνα ο Σκαριόλο και ο αιφνιδιασμός με τον Ούκιτς έφερε τον Παναθηναϊκό στο +5 (0-5). Με άξονες τους Ερτέλ και Πλάις οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (8-8), αλλά Γκιστ και Λάσμε με προσωπικά καλάθια είχαν τις απαντήσεις (8-12) και παράλληλα φόρτωσαν με δεύτερο φάουλ τον Γερμανό σέντερ της Λαμποράλ Κούτσα, ελλείψει και του τραυματία Χάμιλτον. Το 5-0 των Βάσκων τούς χάρισε το πρώτο τους προβάδισμα (13-12), αλλά οι «πράσινοι» ελέγχοντας απόλυτα το ρυθμό και με καλή άμυνα πέτυχαν οκτώ αναπάντητους πόντους (13-20) και τελικά έκλεισαν το δεκάλεπτο με προβάδισμα επτά πόντων (17-24).

Λίγο, αλλά… μπροστά

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε λόγο να αλλάξει τη φιλοσοφία του στη δεύτερη περίοδο. Επιδιώκοντας τον αργό ρυθμό και αποτρέποντας κάθε ευκαιρία για γρήγορο παιχνίδι στη Λαμποράλ Κούτσα, είχε σταθερά τα ηνία του αγώνα (21-28). Όλα αυτά στο πρώτο πεντάλεπτο, αφού μια αλληλουχία λαθών, κακών επιλογών και άστοχων προσπαθειών επέστρεψαν στους Βάσκους να φέρουν το ματς στα ίσα (30-30) με μόνιμους πρωταγωνιστές τους Ερτέλ και Πλάις. Ο Μπατίστ πρόσφερε κάποιες επιθετικές λύσεις από τον πάγκο και το «τριφύλλι» έκλεισε το ημίχρονο με βραχεία κεφαλή (32-34).

Έμεινε πίσω

Δύο λάθη στην επίθεση κι ένα αντιαθλητικό φάουλ του «κρύου» Παππά έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να προσπεράσουν και να φτάσουν στο 41-35. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με αποκλειστικό σκόρερ τον Λάσμε, έφερε το ματς σε ισορροπία στα μέσα της τρίτης περιόδου (41-41) και κρατώντας για τέσσερα λεπτά χωρίς πόντο τους Βάσκους πήρε προβάδισμα με τον Γκιστ (41-43). Η Λαμποράλ Κούτσα επέστρεψε με ένα 8-0 όσο ο Διαμαντίδης έπαιρνε ανάσες στον πάγκο (49-43), ο Κάρι πρόσφερε πέντε πολύτιμους προσωπικούς πόντους, αλλά το απίθανο υπό πίεση τρίποντο του Γέλινεκ από το κέντρο του γηπέδου έγραψε με την εκπνοή το 52-48.

Δικό του το φινάλε

Το γκολ-φάουλ του Διαμαντίδη απάντησε στο «θαύμα» του Γέλινεκ (52-51), αλλά το τέταρτο φάουλ του Λάσμε μετρίασε τη χαρά. Παρά την απουσία του Γκαμπονέζου, τα δύσκολα τρίποντα από Κάρι και Φώτση, όπως κι ένα ακόμη καλάθι του «ζεστού» Αμερικανού έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +5 (54-59) ολοκληρώνοντας ένα 8-0. Μπράμος και Διαμαντίδης με «βόμβες» από την ίδια θέση, τη γωνία, εκτόξευσαν τη διαφορά στους εννιά (56-65), τριάμισι λεπτά πριν το τέλος. Το alley-hoop Διαμαντίδη-Λάσμε απλώς σφράγισε τη νίκη του «τριφυλλιού» (60-69) στο τελευταίο λεπτό, την ώρα που ο Σκαριόλο έδειχνε να συμβιβάζεται νωρίς με την ήττα και να παίζει για τον περιορισμό της διαφοράς.

Δεκάλεπτα:
17-24, 32-34, 52-48,

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Νοτσιόνι 8, Ποέτα, Χάνγκα 6, Ντιόπ 2, Χοτζ, Σαν Εμετέριο 7, Πλάις 17, Ερτέλ 13, Γέλινεκ 6, Κοζέρ 5.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Κάρι 10, Μπατίστ 4, Φώτσης 5, Ούκιτς 4, Λάσμε 20, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 10, Παππάς, Ματσιούλις 2 (δεν έπαιξαν καθόλου Μαυροκεφαλίδης και Γιάνκοβιτς).

Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Λοτερμόζερ (Γερμανία), Γιαβόρ (Σλοβενία).

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...