Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ηλεία: Βαθμιαία βελτίωση του καιρού την Τετάρτη - Σοβαρή επιδείνωση από την Παρασκευή – Αναλυτική πρόγνωση


lampia

Κακοκαιρία με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο

Μπόρες κατά περιόδους εκδηλώνονται από την Τρίτη, φαινόμενα τα οποία θα διατηρήθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας και το πρωί της Τετάρτης με βαθμιαία βελτίωση. Η θερμοκρασία έχει παρουσιάσει πτώση. 

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Πέμπτη. Από την Παρασκευή περιμένουμε σοβαρή επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Περαιτέρω επιδείνωση το Σαββατοκύριακο με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ικανά να προκαλέσουν πλημμυρικά επεισόδια. 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο την Παρασκευή λόγω των νοτιάδων. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, από την Κυριακή φαίνεται πως ο καιρός θα θυμηθεί πως βρισκόμαστε στον χειμώνα, περιμένουμε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να πέφτει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Χιόνια περιμένουμε στα πολύ ορεινά του νομού πάνω από τα 1.000-1.100 μέτρα υψόμετρο. Με βάση τα ίδια στοιχεία, δεν διαφαίνεται να κατεβαίνει κάποια αξιόλογη ψυχρή εισβολή έως το τέλος του μήνα. 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
 
Την Πέμπτη 23/1 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 7 με 8oC στα πεδινά, 5 με 6oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16oC στα πεδινά, 10 με 11oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - νοτιοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Την Παρασκευή 24/1 περιμένουμε αρκετές νεφώσεις το πρωί, βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία το πρωί, 6 με 7oC στα πεδινά, 4 με 5oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 16 με 17oC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοανατολικοί ισχυροί 6, από το απόγευμα νοτιοδυτικοί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Το Σάββατο 25/1 περιμένουμε πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία το πρωί, 11 με 12oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 14 με 15oC στα πεδινά, 8 με 9oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοδυτικοί έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Την Κυριακή 26/1 περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 1.000-1.100 μέτρα υψόμετρο. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, μέγιστες τιμές 11 με 12oC στα πεδινά, 5 με 6οC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
 
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις εννέα διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr: http://www.metar.gr/camera/ilias  
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
 
Εκδόθηκε 19:20 , 21-01-2014
Ανανεώθηκε 07:33 , 22-01-2014
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...