ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Ηλεία: Ενεργοποιούνται κόμματα και βουλευτές για το "αγροτικό"


trakter.JPG

Με φόντο τις  κινητοποιήσεις

Κύμα αντιδράσεων  πυροδότησε στον αγροτικό κόσμο η απόφαση για το νέο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών και της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων καθώς και τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις αγροτικών συλλόγων και Ομοσπονδιών σε όλη τη χώρα και στην Ηλεία. Ήδη έχουν ανακοινωθεί συγκεντρώσεις από πλευράς Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας, σήμερα το απόγευμα αλλά και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας στη συνέχεια.

Από την άλλη πλευρά, «καταστροφικές» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας ,  τις ρυθμίσεις του νέου φορολογικού για τους αγρότες όσο και τον τρόπο εφαρμογής και υλοποίησής τους. Εξοντωτικές για   τον μικρομεσαίο αγρότη, καταστροφικές για  την αγροτική παραγωγή, η οποία είναι ο βασικός άξονας για τη παραγωγική ανασυγκρότηση και ο πραγματικός μοχλός εξόδου από την κρίση στη χώρα μας, όπως αναγνωρίζουν όλοι.

Στον Γ.Γ. Εσόδων κ. Θεοχάρη οι βουλευτές της Ν.Δ
Στο μεταξύ  «κινητοποιήθηκαν» 33 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που προέρχονται από αγροτικούς νομούς , μεταξύ των οποίων και οι τρείς Ηλείοι βουλευτές Κ. Τζαβαρας, Γ. Κοντογιάννης και Ανδρέας Μαρίνος.

Έτσι σε μια προσπάθεια να προλάβουν τις αντιδράσεις, αφενός κατέθεσαν υπόμνημα την περασμένη Δευτέρα και αφετέρου συναντήθηκαν την Τρίτη ( 14 /1/ 2014) στο υπ. Οικονομικών με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, στον οποίο έθεσαν το  αίτημα εξαίρεσης  από την υποχρέωση  καταβολής του Τέλους Επιτηδεύματος των αγροτών που τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων, καθώς και τα προβλήματα και οι  προτάσεις για το νέο καθεστώς  τήρησης των βιβλίων-εξόδων, από τους αγρότες.

« θα εξετάσω τις προτάσεις σας» !

Ο κ. Θεοχάρης αφού άκουσε  τους Βουλευτές, δεσμεύτηκε:

α) ότι θα εξετάσει το υπόμνημα με τις προτάσεις,

β) αποδέχτηκε την πρόταση για παράταση της εφαρμογής του νέου καθεστώτος τήρησης βιβλίων των αγροτών έως τέλος Φεβρουαρίου

γ) ότι θα συστήσει επιτροπή για την επίλυση όλων των επιμέρους ζητημάτων που ετέθησαν όπως πχ. ημερομίσθια αγροτών, αποσβέσεις και υπολογισμός  παγίων, αποθέματα παραγωγής προηγούμενων ετών, τα  προβλήματα στην τήρηση των βιβλίων από συνταξιούχους ΟΓΑ, άλλων ταμείων και ετεροεπαγγελματιών, καθώς και άλλα προβλήματα τα οποία αναφέρονται στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι Βουλευτές.

Τέλος, τέθηκε από τους Βουλευτές, το αίτημα για την εξαίρεση καταβολής Τέλους Επιτηδεύματος από τους αγρότες που θα τηρήσουν βιβλία εσόδων – εξόδων και στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γιώργο.

ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ: Εξοντωτική φορολογία για τους αγρότες
"Φορολογούν το σπίτι του αγρότη, όπως και όλων των Ελλήνων, φορολογούν το χωράφι και επιβάλουν φορολογία 13% από το πρώτο ευρώ μαζί με όλα τα άλλα έξοδα και δαπάνες που αφορούν στο τέλος επιτηδεύματος, γιατί αντιμετωπίζονται ως επιτηδευματίες, και στα λογιστικά έξοδα.

Αυτά δεν βγαίνουν από τους αγρότες, δεν μπορούν να πληρωθούν. Συνιστούν μια ιδιότυπη δήμευση της αγροτικής περιουσίας και, στην πορεία, της αγροτικής γης.

Βυθίσουν την αγροτική οικονομία σε ύφεση, οδηγούν σε εγκατάλειψη και αποεπένδυση, σε πιο ακριβά τρόφιμα, τη στιγμή που η κοινωνία ζητάει πιο φθηνό τρόφιμο. Οδηγούν σε ύφεση την οικονομία της περιφέρειας καθώς η αγροτική οικονομία επηρεάζει πολύ συνολικότερα την οικονομία της περιφέρειας και της υπαίθρου.

Ο αγρότης θα κληθεί με τη φορολογική του δήλωση να πληρώσει τεράστια ποσά που θα στείλουν χιλιάδες αγρότες από την πρώτη κιόλας χρονιά εφαρμογής του μέτρου εκτός γεωργίας και στην απόγνωση. Θα πληρώσουν τεράστια ποσά τη στιγμή που οι περισσότεροι δεν πληρώνονται στην ώρα τους ή χάνουν τα λεφτά τους από απατεώνες εμπόρους, μιας που επικρατεί χάος στο αγροτικό εμπόριο.

Οι αγρότες πλέον στο βιβλίο εσόδων εξόδων θα δηλώνουν με τιμολόγιο που θα κόβουν το ποσό το οποίο θα εισπράξουν από τον έμπορο. Το ποσό αυτό συνήθως με βάση το χάος και την αναρχία που υπάρχει στο αγροτικό εμπόριο πληρώνονται ύστερα από αρκετούς μήνες, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν πληρώνονται καθόλου.

Ο αγρότης θα πρέπει στο τρίμηνο να αποδώσει τον αντίστοιχο ΦΠΑ. Πώς θα το κάνει όταν δε θα έχει πληρωθεί; Μας οδηγούν σε ένα τεράστιο αδιέξοδο – καταστρέφουν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, καταστρέφουν τη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την επωδό : ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: