Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Οι «ερυθρόλευκοι» τίμησαν με πεντάρα την επέτειο της Θύρας 7


Νίκη του Ολυμπιακού με 5-0 επί της Βέροιας

Έτσι θα ήθελαν να τον βλέπουν οι αδικοχαμένοι φίλοι του...

Ο Ολυμπιακός με μια εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο σημείωσαν όλα τους τα γκολ, συνέτριψαν 5-0 την Βέροια εκτός έδρας, την ημέρα που συμπληρώνονται 33 χρόνια από την τραγωδία της ΘΥΡΑΣ 7.

Δύο τέρματα πέτυχε ο Ολαϊτάν, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στην αρχική 11άδα, και από έναν οι Πέρες, Μανιάτης, Τσόρι.

Το ματς

Αρκετά διαβασμένη η Βέροια προσπάθησε να «χαλάσει» το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Και μάλιστα, στο πρώτο 45λεπτό τα κατάφερε. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να ξεκίνησαν… με πρόθεση να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο.

Η αμυντική γραμμή της Βέροιας ήταν αρκετά ψηλά με τους παίκτες της να πιέζουν και να προσπαθούν να δυσκολέψουν την κυκλοφορία της μπάλας της ομάδας του Μίτσελ.

Πρώτος σκοπός τους ήταν να κάνουν ακόμη πιο δύσκολες τις πρώτες πάσες των παικτών του Ολυμπιακού και να προωθήσουν την μπάλα όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους επιθετικούς τους.

Κάπως έτσι προέκυψε και η καλύτερη στιγμή του αγώνα στο πρώτο μέρος… Ο Μάνος ήταν ο κερδισμένος της πίεσης των συμπαικτών του. Προωθήθηκε με τη μπάλα αλλά παρά το γεγονός πως μπορούσε να σουτάρει από εξαιρετική θέση… φάτσα με τον Ρομπέρτο επέλεξε να κάνει την πάσα. Ωστόσο η πάσα που έκανε δεν ήταν επιτυχημένη… Στην πορεία της βρέθηκε ο Κώστας Μανωλάς, στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής και σταμάτησε την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός όσες φορές έφτανε την μπάλα στην εστία του Καντιμοίρη προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα –κυρίως- από τα πλάγια. Ο Μίτσελ είχε δώσει εντολές τους Πέρες και Κάμπελ να αλλάζουν θέση.

Ο Σάμαρης εκμεταλλευόμενος την παρουσία του Εντινγκά στην 11άδα είχε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Από τον μέσο του Ολυμπιακού δημιουργήθηκε και η καλύτερη φάση των ερυθρολεύκων στο πρώτο 45λεπτο.

Στο 24ο λεπτό ο Σάμαρης έβγαλε αριστερά στον Πέρες ο οποίος έπιασε ένα σουτ με φάλτσο αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Σαφώς βελτιωμένος ο Ολυμπιακός στο δεύτερο 45λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν αρκετά τους αμυντικούς της Βέροιας.

Έβρισκαν εύκολα τον τρόπο να φτάσουν κοντά στην εστία της Βέροιας.

Η καλύτερη στιγμή –μέχρι τότε- στο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 54ο λεπτό. Ο Παπάζογλου έβγαλε την σέντρα. Μόνος του στην "καρδιά" της περιοχής της Βέροιας ο Σέποβιτς, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Καντιμοίρη.

Οι ερυθρόλευκοι όμως δεν σταμάτησαν εκεί… Ο Μίτσελ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μανιάτη και Ολαϊτάν με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να γίνει περισσότερο επικίνδυνος επιθετικά.

Στο 59ο λεπτό ο Ντομίνγκες άνοιξε το σκορ μετά από εξαιρετική πάσα με το κεφάλι από τον Ολαϊτάν.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του με τον Πέρες εύκολα με το πόδι να στέλνει στα δίχτυα την μπάλα μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (70’) ο Τσόρι έκλεψε την μπάλα από τους αμυντικούς της Βέροιας και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ολαϊτάν…

Ο Μανιάτης στο 85ο λεπτό μετά από πάσα του Τσόρι έκανε το 4-0. Η φάση είναι ξεκινήσει από εξαιρετική πάσα του Ιμπαγάσα, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 71ο λεπτό.

Το τελευταίο γκολ για τον Ολυμπιακό το πέτυχε ο Ολαϊτάν σε μια φάση η οποία και πάλι ξεκίνησε εξαιρετικά από τον Ιμπαγάσα.

ΒΕΡΟΙΑ (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σιόντης, Σισοκό (57’ Ντόγος), Βέρτζος (51’ Τζημογιάννης), Βεργώνης, Οστοϊτς, Παυλίδης, Καλτσάς (61’ Γκονσάλβες), Μπεν, Μπαργκάν, Μάνος.

Στον πάγκο: Λόπες, Κολολοφ, Ζεζίνιο, Γκονσάλβες, Τζημογιάννης, Ντόγος, Μεληκιώτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ, Σάμαρης (58’ Μανιάτης), Εντινγκά, Κάμπελ (71’ Ιμπαγάσα), Πέρεζ, Ντομίνγκεζ και Σέποβιτς (58’ Ολαϊτάν).

Στον πάγκο: Μέγερι, Μανιάτης, Πελέ, Ιμπαγάσα, Σαβιόλα, Παπαδόπουλος, Ολαϊτάν.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...