Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: Ασθενείς βροχές με ενισχυμένους ανατολικούς ανέμους το Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόγνωση


kairos-kryoΠρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή - Έντονη αίσθηση κρύου λόγω ανέμων

Ενίσχυση παρουσιάζουν οι ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι σε στεριά και θάλασσα. Έως θυελλώδεις 8 μποφόρ θα πνέουν το Σαββατοκύριακο.

Συννεφιά περιμένουμε το Σάββατο η οποία θα δώσει τοπικές ασθενείς βροχές.

Η Κυριακή θα είναι μια χειμωνιάτικου τύπου μέρα, με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης, ισχυρούς έως θυελλώδεις ανατολικούς και τον υδράργυρο σε πρόσκαιρη πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Χιόνια στις κορυφές των ορεινών περιοχών της Λαμπείας και της Ανδρίτσαινας άνω των 1.000 μέτρων. 

Την Δευτέρα περιμένουμε ύφεση της κακοκαιρίας.

Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

 
Το Σάββατο 1/2 περιμένουμε συννεφιά με κατά περιόδους ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία το πρωί, 11 με 12oC στα πεδινά, 6 με 7oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 13 με 14oC στα πεδινά, 8 με 9oC στα ημιορεινά - ορεινά. Λόγω των θυελλωδών ανέμων η αίσθηση της θερμοκρασίας θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη από τις παραπάνω ενδείξεις των θερμομέτρων. Άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί - νοτιοανατολικοί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ. 7-8 μποφόρ ανατολικοί - βορειοανατολικοί στα χερσαία. 

Το Κυριακή 2/2 περιμένουμε βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Χιόνια στα πολύ ορεινά άνω των 1.000 μέτρων υψόμετρο. Η θερμοκρασία το πρωί, 10 με 11oC στα πεδινά, 4 με 5oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 11 με 12oC στα πεδινά, 5 με 6oC στα ημιορεινά - ορεινά. Λόγω των θυελλωδών ανέμων η αίσθηση της θερμοκρασίας θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη από τις παραπάνω ενδείξεις των θερμομέτρων. Άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί - νοτιοανατολικοί θυελλώδεις 8 έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. 7 με 8 μποφόρ ανατολικοί στα χερσαία. 

Την Δευτέρα 3/2 περιμένουμε ασθενείς βροχές κυρίως το πρωί. Βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση. Η θερμοκρασία το πρωί, 10 με 11oC στα πεδινά, 5 με 6oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 14 με 15oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί - νοτιοανατολικοί σε εξασθένηση. 
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
 
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις εννέα διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias      
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
 
Εκδόθηκε 14:10 , 31-01-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 31-01-2014
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...