Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: Ελεύθεροι δύο Μπαγκλαντεσιανοί μετά την απολογία τους για ξυλοδαρμό και ληστεία ομοεθνούς τους!


 
Ελεύθεροι, μετά την απολογία τους στην Ανακρίτρια Αμαλιάδας, αφέθησαν την Παρασκευή δύο αλλοδαποί υπήκοοι Μπαγκλαντές, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πρόκειται για έναν 41χρονο και έναν 38χρονο που διαμένουν στην περιοχή της Νέας Μανολάδας και κατηγορούνται ύστερα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος τους ένας 40χρονος ομοεθνής τους, που επίσης διαμένει στην ίδια περιοχή.

Οι κατηγορίες
Ο 40χρονος κατηγορεί τους δύο ομοεθνείς του, καθώς και άλλα τέσσερα άτομα από το Μπαγκλαντές (τα ακριβή στοιχεία των οποίων δεν έχουν εξακριβωθεί από τις αστυνομικές αρχές), ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και απειλούσαν και εκβίαζαν άλλους ομοεθνείς τους στην περιοχή της Νέας Μανολάδας, απαιτώντας να λάβουν κάθε φορά συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, προκειμένου να τους παράσχουν προστασία.
Οι φερόμενοι ως δράστες, φέρεται να απειλούσαν τα θύματά τους ότι εάν δεν τους έδιναν τα χρήματα θα τα βασάνιζαν άσχημα, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία φαίνεται ότι απειλούσαν ακόμη και να σκοτώσουν τους ομοεθνείς τους.
Σύμφωνα με τη μήνυση που έχει υποβάλει ο 40χρονος, καταγγέλλει ότι στις 18 Σεπτεμβρίου του 2012, δέχτηκε επίθεση από τους δύο φερόμενους δράστες και άλλα τέσσερα άτομα. Καταγγέλλει ότι τον χτύπησαν με τα χέρια και τα πόδια τους στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του και στη συνέχεια του κατάφεραν χτυπήματα με ένα σίδερο και ένα μαχαίρι, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματός του.
Παράλληλα, του αφαίρεσαν χρήματα από την τσέπη του παντελονιού του. Ο 40χρονος μετά το επεισόδιο παρέμεινε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Εισαγγελέας και Ανακρίτρια μετά τις απολογίες των δύο, με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι, ο μεν 38χρονος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, στο δε 41χρονο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.
Δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων είναι ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...