Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ιερέα


iereas-xeiropedes
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, περίπτωση απόπειρας εξαπάτησης ιερέα που είχε συμβεί πριν δύο μήνες περίπου στο Λάτα Ηλείας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ανδρών, ενός 54χρονου ημεδαπού και ενός 35χρονου Γάλλου για διάπραξη απάτης κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 60χρονο ιερέα, προσποιούμενοι τους ιερείς της Μονής Πετράκη, ζητώντας του χρήματα προκειμένου να χορηγήσουν υποτιθέμενο δάνειο ύψους 81.534 ευρώ που είχε εγκριθεί για την ενορία του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες για συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις απάτης συνεχίζονται.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να μην εμπιστεύονται άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.

Ιδιαίτερα, εφιστάται η προσοχή στους συνταξιούχους κληρικούς, να μην πείθονται όταν τους τηλεφωνούν άγνωστα άτομα τα οποία προφασίζονται ότι εργάζονται στο Επικουρικό Ταμείο Κληρικών και τους ζητούν προσωπικά στοιχεία ή την καταβολή χρημάτων για τη δήθεν εκκαθάριση της σύνταξης ή του εφάπαξ που δικαιούνται.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...